Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hva som gjør en bil Stall i varmt vær?

Ingenting er mer frustrerende for en bilist når hans eller hennes kjøretøy boder. Den drøye kan skyldes en drivstoff eller en sensor relatert problem. Tidspunktet for en stall er aldri gunstig, og kan være farlig. Et kjøretøy kan stoppe hvor som helst. Har problemet sjekket ut etter den første forekomsten. Halleffektsensor

Halleffektsensor kan være kilden til en drøye problem. Dette problemet viser vanligvis opp på Chrysler modell biler bygget før 1996. Denne sensoren sender pulser til den logiske modul hver gang en lukker passerer gjennom sensoren, ifølge Allpar.com. Lukkeren representerer posisjonen til tenning. Hvis datamaskinen ikke mottar noen data fra denne sensoren, vil den anta at motoren ikke er i gang. Plasseringen av Halleffektsensor er plassert under rotoren i fordeleren legeme. Distributører ble eliminert i 1997 og nyere biler.
Drivstoff sprøytebrukere

injektorer bruke en kjegleformet spraymønster å dispensere riktig mengde drivstoff inn i forbrenningskammeret. Skitt, dårlig kvalitet drivstoff og slitasje kan føre til at drivstoff injektor for å utføre dårlig eller ikke i det hele tatt. Den spray mønster kan være ujevn. I stedet for den jevne ytelsen du forventer fra motoren, får du kapping eller steiler. Du kan ikke være i stand til å starte motoren på nytt etter at det boder.
Fuel Filter

Et tilstoppet drivstoffilter kan være en kilde til steiling. Drivstoffiltrene hindre at smuss og fuktighet fra å komme inn drivstoff sprøytebrukere. Drivstoff filtre bør skiftes med jevne mellomrom, fordi deres symptomer kan etterligne en defekt drivstoffpumpe. Symptomene er, grov tomgang, steiling og backfiring. Drivstoffilteret ligger nær bensinpumpe på drivstoff-injisert biler. Steder av drivstoffilter kan variere i carbureted biler. De kan plasseres hvor som helst på linjen mellom bensinpumpen og forgasseren. Andre steder kan være direkte på forgasseren.
Fuel Pump

En bil trenger 30-80 psi (pund per kvadrattomme) for å starte. Lavt drivstoff press kan føre til steiling, grov tomgang, feiltenning og hard start. Av bensin er svært følsomme for drivstoff trykk og drivstoff volum unormalt, i henhold til AA1 Car.com. Lavt drivstoff volum kan føre til at motoren starter normalt, men det vil lide av sult mens under en belastning forårsaket av akselerasjon. Dette vil føre til at motoren mister kraft og stall. Du kan sjekke driften av bensinpumpen når tenningsnøkkelen vris til stillingen. Drivstoffpumpen bør buzz i ett til to sekunder.
Vapor Lock

Den største varme været skyldige for eldre biler er damplås. Damplås er forårsaket av motor eller eksos varmen fordampe drivstoffet i drivstoff linjer eller drivstoffpumpe, i henhold til "Leserens Digest Complete Care Care Manual". Når dampen når frem til membranen av drivstoffpumpen, er ingen brennstoff matet til motoren inntil drivstoffet fortettes igjen. Damplås er et symptom assosiert med carbureted biler som sysselsatte mekaniske drivstoffpumper. Disse bilene ble først og fremst bygget før midten av 1980-tallet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148544.html

Previous:
Next:

driving tips