Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hva gjør du hvis bilen er stjålet?

Det er en av hver bilist mareritt. Du vet hvor du har parkert, men bilen er ikke lenger der. Det er blitt stjålet. Bortsett fra personlig krenkelse, det er en lang liste over ting du må gjøre umiddelbart for å sikre at gjerningsmennene blir tatt og at du mister så lite som mulig fra arrangementet. Politiet og forsikring

Når bilen din er stjålet, bør du straks melde tyveriet til politiet. Du må sende inn en stjålet bil rapport for å få politiet på saken så snart som mulig. Jo før dette er gjort desto større er sjansen for å få bilen tilbake. Politiet trenger opplysninger om bilen som farge, merke, modell og år, lisens plate nummer og ditt VIN nummer. Ved innlevering politiets rapport sørge for å rapportere eventuelle personlige eiendeler stjålet med bilen, spesielt noen identifiserende papirer.

Etter innlevering politirapporten du trenger å finne en vei hjem og ringe til forsikringsselskapet carrier . Uansett nivået på din forsikring, rapportere tyveriet til operatøren din i tilfelle tyven skal skade andre med bilen din. Mens rapportering tyveri, bør du finne ut hva din politikk dekker i disse hendelsene.
P Hvis bilen er leaset eller finansiert, vil du ønsker å rapportere tyveriet til din leasing eller finansieringsselskap. Du bør koordinere forhandlingene mellom finansieringsselskap og forsikringsselskapet for å fremskynde kravet prosessen.

Annen informasjon som kan kreves av deg når du rapporterer en stjålet bil til politiet og de ulike selskapene som er involvert omfatter vognkort og utleie eller finansiering papirarbeid, plasseringen av alle nøklene til bilen din, og finans eller leasingselskapet kontakt eller kontonummer.
Personal Property
p Hvis det var noen personlige eiendeler i bilen da bilen ble tatt, må du lage en liste over alle elementer tapt for forsikring formål. Avhengig av ditt nivå av dekning, kan en del av verdien av tapte elementer gis til deg i forsikringskrav, slik liste nøyaktighet er viktig.

Eventuelle kreditt-eller debetkort tatt med bilen må rapporteres som stjålet umiddelbart til kredittkortselskaper eller banker og erstattes. Hvis huset nøklene var i bilen, bør du endre låsene på ditt hjem for sikkerhets skyld.

Forsikring dekning

Forsikringer vil variere fra selskap og politikken holderen, men det er noen generelle metoder til hvordan forsikring bærere håndterer stjålne kjøretøy. De fleste retningslinjer vil ha en vente klausul, en tidsperiode du må vente etter tyveriet for de politiske vilkårene trer i kraft. Dette er for å gi politiet en mulighet til å gjenopprette bilen. Avhengig av politikken, kan kostnaden for en leiebil være dekket i løpet av denne tiden.
P Hvis bilen blir funnet før ventetiden er over, vil det enten bli reparert eller avskrevet, avhengig av tilstanden i gjenvunnet kjøretøy. Hvis bilen ikke er restituert i løpet av venteperioden, vil forsikringsselskapet begynner skadeoppgjør. Hvis bilen din er skrevet av eller uberget, vil du motta en sjekk, mest sannsynlig for nåverdien av bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145239.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning