Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hva er en J-1939-protokollen?

The Society of Automotive Engineers utviklet J-1939-protokollen for å gi vanlige måter å sende digitale styresignaler gjennom tunge kjøretøyer som lastebiler og busser, anleggsmaskiner og jordbruksmaskiner. J-1939 protokollen definerer de forskjellige lag av ISO-OSI syv-lags kommunikasjon modell, inkludert elektriske standarder, melding formater og nettverksadministrasjon metoder. Motorstyring

kjøretøy designere har i økende grad brukt elektroniske kontroller for å styre motor, girkasse, bremser og andre store funksjonelle områder. Disse kontrollene, kalt elektroniske styreenheter, motor styreenheter eller motorstyring, innlemme en mikroprosessor, minne og andre kretser å oppfatte og håndtere virkemåten til en lastebilens deler. For eksempel, justerer motorens ECU timing og bensininnsprøytning for å få optimal ytelse og lave utslipp over et spekter av temperaturer og driftsforhold. ECUs vanligvis har elektronisk diagnosekoder som bistår teknikere i vedlikehold og reparasjon. Moderne kjøretøy kan ha et dusin eller flere styreenheter, kommunisere med hverandre over en standard digital sti som J-1939.
Physical Layer

J-1939 nettverkets fysiske laget består av sine ledninger, kontakter og elektriske standarder for spenning og strøm. Elektroniske moduler kommuniserer over et enkelt tvunnet par ledninger i en seriell data format. Hvert nettverk segment benytter endemotstander ved hver ende av ledningene med 120 ohm som en typisk motstand verdi. ECUs og annet utstyr kobles til nettverket via trekantede tre-pinners kontakter som er definert i J-1939 standarden. Disse kontaktene er kalt Deutch DT06-3S-E008. En annen kontakten brukes til å koble diagnostisk og utslipp testing av utstyr har en ni-pin design kalt den Deutch HD10-9-1939P.

Melding Layer

Moduler i en J-1939 nettverket kommuniserer ved hjelp av digitale data meldinger i en spesialdesignet format. Data i meldinger inkluderer en 29-biters identifikator kode som setter meldingens prioritet, meldingens format og annen informasjon. Meldinger tjene til å kontrollere ECNs, la ECNs å sende informasjon med kjølevæske temperatur, fart og overføringen utstyr for diagnose på selve nettverket. Meldingene blir prioritert så tidskritisk informasjon som en kommando for å slå overføring tannhjul overstyrer lavere prioriterte statusmeldinger. Prioriteringer tillate flere moduler for å dele den samme kommunikasjonskabel. Hvis en melding overstyrer hverandre, gjentar lav prioritet meldingen vanligvis etter en kort forsinkelse.
Dynamiske adresser

Hver modul i en J-1939-nettverket har en unik adresse brukes til å sende meldinger, hver nettverket støtter opptil 255 adresser. Modulene har ikke fabrikk-kodede adresser, i stedet bruker J-1939-protokollen en dynamisk adresse-hevde system. Når enhetene først får makt, de sender meldinger på nettverket hevder en adresse. Den første enheten til å kreve en adresse får beholde det, og etterfølgende enheter vil få en "kan ikke kreve adresse"-melding fra den første, og de må bruke den neste tilgjengelige adresse. Selv om forhandlingsprosessen er litt komplisert, det eliminerer muligheten for adresse konflikter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144694.html

Previous:
Next:

Trucks