Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Deler av en lastebil motor

Lastebiler kjører på forbrenningsmotorer bensinmotorer som fungerer ved hjelp av en blanding av en del bensin til 14,7 deler luft. Luften kommer inn i motoren, styres av fø-gasspedalen, og blir sendt til den sylinder hvor det da er fordelt til motoren sammen med bensin, mens tennpluggen antenner drivstoff-luft-blandingen for å drive bilen fremover. Mest vitale deler av en lastebil motoren bidra til prosessen av luft og bensin dispersjon i motorens organ for å muliggjøre en mest mulig effektiv forbrenning. Mange selskaper tilbyr lastebil motor overhaling kits, som inneholder alt som trengs for å bygge en lastebil motor til en lavere kostnad enn å kjøpe en motor ferdig montert. Kamaksel

En kamaksel er en integrert del av enhver forbrenningsmotor og er en roterende aksel med uregelmessig disk-formede flaps kalt "cams" vedlagt. Kammene er satt i vinkler for å åpne og lukke inntak og eksos ventiler i motorens sylindere i en sekvens som cams rotere. Det er en egen kamaksel for hver rad med sylindere, og de er drevet av tannhjul eller kjettinger fra veivakselen, en egen roterende aksel koblet til motorens sylindere og kamaksel med registerkjede som roterer med evighetsmaskin. Bevegelsen mellom kamaksel, veivaksel og timing belte tillate regulering av sylindrene for å tilrettelegge for riktig luftstrøm inn i motoren.
Valve Låser og Springs

Motoren kan ha alt fra to til fem ventiler per sylinder for inntak og eksos formål motoren, og jo flere ventiler per sylinder jo mer kraftig og effektiv motor. Ventilfjærene er festet til ventilen og lukke ventilen lukket etter åpnet av kamakselen. Ventilen fjæren må velges for å utfylle avgassystem for at maskinen når sin fulle funksjon kapasitet, og feil utvalg eller installasjon av ventil fjær er en av de vanligste årsaker til motorhavari. Ventilen låser arbeid for å holde ventilen stengt inntil den åpnes igjen på neste rotasjon av kamaksel.
Oljepumpe

oljesystemet av en lastebilmotoren lettes av oljepumpen, som bruker trykk til å pumpe olje til alle de bevegelige deler av motoren. Oljepumpen kan finnes montert til bunnen av motoren, inne i bunnpannen. En giret forbinder oljepumpe til veivakselen eller kamaksel slik at oljen pumpen pumper som motoren roterer. Oljetrykksføleren overvåker trykket i oljepumpe, og hvis sensoren leser at trykket er for lavt det vil lyse ikonet på dashbordet i bilen for å varsle føreren. Som sjåfør starter bilen vil lyset være på, noe som indikerer at trykket er ennå ikke til stede, men som motoren starter lyset forsvinner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/143441.html

Previous:
Next:

Trucks