Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> sedan >> Content

Informasjon om en 1974 Ford Gran Torino Elite

1974 så endringer i Ford Motor Company modell linje. Torino hadde sine røtter i muskel bil ytelse, men muskel bil mani stoppet opp etter 1970. Lee Iaccoca, en legende i USA bilindustrien, var president i Ford Motor Company fra 1970 to1978. Richard Langworth og Graham Robson skrev i sin bok "Vintage Cars 1930-1980", at "ytelse biler begynte å bli passe" i Detroit. "The Torino modell linje skiftet fokus fra ytelse til luksus. Som flytter nådde sitt høydepunkt med innføringen av Gran Torino Elite. Markedsføring

reklamekampanje uttalt at Ford Elite var "Thunderbird" versjon av Gran Torino. Målgruppen for Elite var bilen kjøperen som ønsket full størrelse bil luksus til en rimelig pris. Den "Thunderbird" var Fords topp luksus kjøretøy. Annonsemarkedet tie-in antyder at, som Thunderbird, Elite var ingen vanlig Ford. Annonsemarkedet i denne perioden fokusert på Elite.
Utstyrspakker

Gran Torino Sport.org uttalt at Elite var utstyrt med elementer standard på Gran Torino Brougham ( som er den øverste luksus Gran Torino) og utstyr omtalt som alternativer på topp Torinos. Ford reklame ofte omtalt Elite sin elektriske vinduer og låser, høyt nivå interiør med sete søm lik som den Thunderbird, GT instrument cluster, og "cut haug" tepper. Kjøperne hadde to valg av makt soltak:. En makt stål soltak eller en makt moonroof, som er en farget glass soltak
Delt Plattform

Elite delte samme plattform som Ford Torino, Mercury Montego og Mercury Cougar. Taket-linjen silhuetten av Elite, er Cougar og Montego identiske. I motsetning til Mercury Montego og Ford Torino, var Elite tilgjengelig som "2-dørs hardtop" bare. Akselavstanden på Elite var 114 inches og den totale lengden var 215,7 inches. Elite delte samme base motor med Torino, Mercury Montego og Cougar. (351 kubikk tommer, 2 fat forgasser V-8)

reklame fokusert på den glatte ride Elite levert, fordi det ble konstruert med samme type karakteristikker som Thunderbird. Sjenerøs lydisolering ble lagt for å forbedre ride erfaring.
Blikk og Styling

Elite kropp metall var ikke utskiftbare med Torino eller dets øvrige Ford fettere. Nesen av Elite utfordret en grill som Thunderbird. Elite ansatt tykk kropp sidedekorlister, som gikk fra blinklys til halen lampe. Dette var også lik den Thunderbirds støping. To små faste "operaer" ble skåret inn i siden av den siden av taket. Dette var en vanlig funksjon på to-dørs Ford luksusbiler.
A Luxury Delsett Model

Ifølge Gran Torino Sport.org, var Elite en undergruppe modell av Fords Torino linje og ble betraktet som en Torino. Den siden emblem lese "Gran Torino Elite". Sin luksus understreket Thunderbird luksus, men Elite var en midsized bil. Tidlig til midten av 1970-tallet Thunderbirds var full størrelse biler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/sedans/136027.html

Previous:
Next:

sedan