Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> sedan >> Content

Ford Mondeo Informasjon

lansert med store forhåpninger om å stoppe Ford Europa fra blødning når det ble sliter med å holde lønnsomt, var Ford Mondeo løsningen. Ikke bare gjorde det avverge ytterligere tap, det også erobret hjertene til mengder av bilkjøpere over hele verden. Bakgrunn
p Det tok omtrent seks år for Ford Mondeo til å bli produsert etter sin utvikling ble initiert i 1986 av Ford USA og Ford Europa. Målet var å presentere en "world car" og være leder i D-segmentet klasse.

Mondeo ble lansert for å konkurrere med de japanske bil-opprørere deretter tar en stor andel av Ford Europas bilsalg. Fords bil tilbud ble kritisert som "designet av regnskapsførere og ikke av ingeniører."
Første generasjon

første Mondeo - lansert i 1993 - var en helt ny design, noe som resulterte i en utbyggingskostnad på $ 6 milliarder. Bilen hadde en ny girkasse og hjuloppheng for å gi en bedre kjøreopplevelse.

Sikkerhet var også på toppen av listen med kollisjonsputer, side-effekt barer, automatisk brems fjæring og Quickclear, Fords oppvarmet frontrute. Interiøret var også av høy standard, med plysj stoff og tilstrekkelig lagringsplass.
The World

Bilens navn ble tatt fra det latinske ordet "Mundus , var "som betyr" verden ", som planen å først selge den hele verden under samme navn. Bortsett fra Europa, ble Ford Mondeo innført i flere deler av verden, blant annet Australia, New Zealand og Japan. I USA er det kjent som Ford Contour og Mercury Mystique.
Utfordringer

Ford Mondeo lyktes i Europa, og ble kåret til "Car of the Year" i 1994. Bilen var også en hit i Japan, men har hatt utfordringer i andre deler av verden. Den ble introdusert i Australia i 1995, men ble avbrutt på grunn av stor konkurranse.
Fortsatt suksess

Likevel klarte Ford å bringe suksess til Mondeo linjen ved å ta til etterretning kritikken og forbedre dem med hver generasjon. Det er nå i sin fjerde generasjon, og har mottatt en rekke utmerkelser. Det har også gått inn igjen Australia i 2007 med en ny modell.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/sedans/136015.html

Previous:
Next:

sedan