Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Turbo Engine Informasjon

turboladere ble først oppfunnet som et middel for å avgrense flymotorer å tillate flyene å fly i høyereliggende strøk. Mer enn hundre år senere, har turboladede motorer gått gjennom en stor utvikling, og er vanlig på visse typer kjøretøy, hvor de gir ekstra kraft og øke effektiviteten. Grunnleggende bruk

På en turbolader motor, er turboladeren en enhet som tvinger luft inn i motorens forbrenningskammer. Den komprimerte luft blir blandet med brennstoff og antent, noe som resulterer i en sterkere strøm slag enn det som ville ha blitt oppnådd hvis luft ble trukket på vanlig måte. Prosessen med å tvinge luft inn i motoren er kjent som tvinges induksjon. På denne måten turboladere utnytte prinsippet for forbrenningsmotor og legge strøm uten å forandre motorens fundamentale operation.Turbochargers kan legges til eksisterende motorer i tilfeller hvor mer kraft er nødvendig, noe som gjør dem til et kostnadseffektivt alternativ til utformingen av en større motor. I tillegg turboladere bruke turbiner som er drevet av bilens eksos, og dermed gjør bruk av energi som ellers ville ha vært bortkastet.
Development

Alfred Bü chi, en sveitsisk ingeniør, oppfant turbolader i begynnelsen av det tjuende århundre. Hans design, patentert i 1905, var ment å brukes på flymotorer hvor lavt lufttrykk i store høyder ment mindre kraftig forbrenning. Ved å bruke tvang induksjon, kunne flyene fly høyere og mer stably.During verdenskrig, ble luftfart teknologi en viktig militær sak, og turboladere ble videreutviklet og forbedret. Etter krigen fortsatte de kommersielle og private luftfart bransjer for å bruke nye turboladere å hjelpe strøm hver ny generasjon fly.
Senere Bruker

I 1938 turboladere til slutt ble brukt utenfor fly. En sveitsisk bilprodusenten begynte å feste dem til sin linje av diesel lastebiler. Likevel forble turboladere primært en luftfart teknologi før 1950, da amerikanske rase lagene begynte å eksperimentere med dem. Interessen fra racing verden ledet de store amerikanske bilprodusentene til å vurdere søknader om turboladere på sine standard flåter. I 1962, General Motors ble den første amerikanske bilprodusenten som tilbyr turboladede motorer i sine serieproduserte biler med turbo versjoner av Chevrolet Corvair og Oldsmobile Cutlass.In Europa, hvor dieselmotorer omfattet et mye større segment av markedet, ble turbodieselmotorer vanlige ( turboladere gi enda mer makt til dieselmotorer enn bensinmotorer på grunn av de ulike prosessen med forbrenning).
nyere historie

På 1970-tallet kjørte energikrisen mange bilprodusentene å vurdere måter å finne mer drivstoffeffektive motorer. Legge turboladere til eksisterende små motorer var en enkel måte å gjøre dette på, og turboer eksplodert i popularitet. Gjennom 1980 og 1990, ble turboladede 4 sylindrede motorer rutinemessig selges sammen med større V6-og V8-motorer, noen ganger tilbyr enda mer hestekrefter ved langt lavere drivstoffkostnader. Turboladede motorer gir også mindre utslipp, slik at biler til å møte nye føderalt mandat utslipp standarder, samtidig som det gir rikelig power.In 1980-tallet ble de første turboladede motorsykler produsert. Drivere dratt nytte av den lave vekten tillegg av en turbolader i forhold til en større, tyngre motor. Til tross for populariteten til jetfly, turboladede propellfly fortsette å bli brukt i mange korte flyreiser til en brøkdel av drivstoffkostnadene for jet reise.
Turbos i Racing

Formel 1 race team så nytten av turboladede motorer så tidlig som på 1950-tallet, men det var ikke før på 70-tallet som turboer ble vanlig i F1 felt. Store investeringer i forskning dollar og tid ble brukt på å prøve å få et konkurransefortrinn fremfor andre syklistene. Resultatet var raskere biler med mer kraft og mindre vekt. Turboladere var blitt vanlig i F1 racing. Men snart rase tjenestemenn begynte å vurdere å legge begrensninger på hvor mye makt kan være generert av en turbolader som et middel for å holde racing blir for farlig eller ødelegge konkurransedyktig balanse. Disse grensene ble vedtatt i 1980, og rase lagene slått til andre teknologier. Til slutt, ville Formel 1 racing forby turboladede motorer helt, men på 1970-tallet og 80-tallet er fortsatt kjent som "turbo era."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112185.html

Previous:
Next:

andre Autos