Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva gjør Fire-Ply Rated Dekk Mean på en motorsykkel?

Motorsykkel dekk er utpekt av en rekke karakterer som betegner dekkets fysiske dimensjon og den maksimale hastigheten som dekket er i stand til å opprettholde. Imidlertid kan en nysgjerrig vurdering bli funnet på noen dekk, bare sier "Fire-Ply." Tatt til pålydende, synes uttalelsen til å bety lite. Men mengden av lag i dekket ditt kan bety en god del under dekkets løpebaner og på veien. Dekk Plies Forklart

ply er et lag med syntetiske snorer laget av nylon eller rayon som danner grunnlaget for dekkets kadaver. Sjiktene er lagdelt, en oppå den andre, for å gi en stiv støtte for dekkets ytre slitebane. Jo flere lag, jo stivere dekk vil være.
Radial og Bias-Ply Tires

Ordningen av lagene innenfor et dekk kan gi ulike egenskaper som gjør at dekk for å motstå varme eller opprettholde en høyere grad av trekkraft. Den første ordningen kalles en skjevhet-ply dekk, som veksler sine ply lag diagonalt i en 45-graders vinkel til slitebaner. Den vinkling av lagene gjør dekkets meget stiv, noe som i sin tur varmer opp dekket raskt for bedre grep. Imidlertid øker den ekstra varmen og trekkraft også slitebanen slitasje. Skjevhet-ply dekk er vanligvis sett på cruiser-stil motorsykler. Radial dekk, på den annen side, å ordne sine lag over bredden av dekket, noe som resulterer i en mykere, fleksibel slitebane som kan opprettholde lavere temperaturer. Dette er gunstig når det brukes på en høy-ytelse sport motorsykkel, som kan generere høyere dekk temperaturer når ridd entusiastisk. Det bør bemerkes at sport dekk bruker vanligvis ett eller flere lag laget av stål ledninger.

Tire Plies og resultatutvikling

dekkets ytelse egenskaper er svært avhengig på mengden av lag i skrotten sin. Trekkraft, en svært viktig faktor i motorsykkelkjøring, er styrt av stivhet av dekket. Et lavere antall lag vil tillate dekket til flex og i samsvar med veibanen, og skaper en større kontaktflate som resultat. Omvendt vil et høyere antall lag øke dekkets stivhet, noe som er mer egnet til off-road bruk, langdistanse ridning og høyere vekt kapasiteter.
En fire-Ply Rating og din motorsykkel

En fire-ply skjevhet-ply dekk er et passende valg for de fleste cruiser stil motorsykler. Den ekstra kraft som leveres av lagene er nødvendig for å bære tyngre belastning av en krysser og ekstra vekt forårsaket av en passasjer eller bagasje. Mens dekket er ikke i stand til å opprettholde en høy grad av trekkraft i en stram kurve, motorsykkelen sannsynligvis ikke er utformet for å gjøre det allikevel. Men dekk vil utføre beundringsverdig når holdes innenfor sin komfortsone.
Blanding Radial og Bias-Ply Tires

Mens både ply ordninger jobber mot samme mål om å styrke dekk, kan mikse og matche en skjevhet-ply og radialdekk føre til mindre enn hyggelige effekter. Skifte en skjevhet-ply bakdekket med en radial kan potensielt generere nok trekkraft til å skape flex innenfor motorsykkelens ramme, som fører til redusert kontroll under akselerasjon eller i en sving. På samme måte kan ved hjelp av en skjevhet-trådet dekket på plass av et radialdekk minske friksjon og gjør motorsykkelen meget ustabil. Med mindre motorsykkelen er designet for å bruke et blandet sett med dekk, er det i din beste interesse å holde seg til de dekkene som er anbefalt av motorsykkelens produsenten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111580.html

Previous:
Next:

motorsykler