Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

DIY Harley Oljeskift

Harley-Davidson rykte har blitt bygget rundt ytelse og pålitelighet av sine motorsykler. Men, avhengig hver sykkel laget av selskapet på noen grunnleggende vedlikeholdsrutiner, for eksempel endring av olje i motoren, grunnskole, og overføring avdelinger, for å beskytte den mot skader fra tidlig slitasje. Detaljer og informasjon, spesielt for motorsykkel, for eksempel oljetappeplugger steder, oljemengde og dreiemoment spesifikasjoner kan bli funnet i en service manual. Hvis du har tilgang til en tjeneste manual for motorsykkelen din, bruk den. Forberedelse

Selv om prosessen er ganske grei, er det noen elementer å ta hensyn til før du begynner. Først, samle de materialene du trenger for å utføre oljeskift, for eksempel en olje-fangst bassenget eller container, filler, og noen verktøy som du kan trenge. Vær sikker på at du har riktig olje filter for sykkelens motor. Tvillingfrisørene Cam-serien motorer som brukes i 2001 og nyere Harley-Davidson motorsykler krever en olje filter som er i stand til å filtrere partikler mindre enn 10 mikron, på grunn av de mindre oljekanalene som brukes av motoren. Ved hjelp av en standard filter vil tillate større partikler å passere gjennom filteret og vil tette oljeledningene. Sørg også for å ha erstatning pakninger, oljetappeplugger og O-ringer på hånden. Ideelt sett bør du erstatte disse elementene på hvert oljeskift, men du kan være i stand til å gjenbruke eksisterende pakninger og plugger hvis de er uskadet. Til slutt er det best hvis du lar din motorsykkel å varme opp i noen minutter for å hjelpe oljestrømmen under drenering prosessen. Når varm, la sykkelen hvile i noen minutter slik at du ikke brenner deg.
Motorolje

Før du begynner, må du finne din motorsykkelens oljetappeplugg . Plasseringen av motoren oljetappeplugg kan variere mellom de ulike Harley-Davidson modeller, men de fleste har pluggen plasseres direkte under motoren. Sportster-modellene, men vil bruke en dreneringsslange. Referere til en service manual for uttømmingsspunsgjengene steder på din modell. Når plassert, plasserer olje fange bassenget rett under pluggen. Inspisere tappepluggen O-ring og erstatte den hvis det er noen tegn til slitasje for å unngå lekkasje. Når oljen har blitt drenert, fjerne det gamle oljefilteret og kast. Din nye oljefilteret må fylles med ca 3 til 4 oz. av olje før de installeres. For å hjelpe forsegle filter, strøk den indre leppe med olje og hånd stramme filteret på plass. Fyll motoren med olje, bruk ikke mer enn 3 liter for å forhindre over fylling.
Primary Fluid

Den primære væske er drenert ved å fjerne tappepluggen rett under den runde "derby" deksel på venstre side av motorsykkelen. Du trenger en Torx 40 socket og pipenøkkel til å fjerne pluggen. Igjen, inspisere plug and O-ring og bytt om nødvendig. Mens fluidet er drenering, fjerner derby dekselet og primær inspeksjonsluke, et rektangulært deksel til venstre for derby dekselet. Sett på derby dekselet og inspeksjonsluke pakninger, hvis det er nødvendig. Når væsken har rent ut, bytte ut bunnpluggen og fylle på væske gjennom inspeksjon port. Du trenger ikke mer enn 1 liter til re-fill, med væskenivået bare berøre bunnen kanten av clutch kurven (synlig gjennom derby dekke hullet). Bytt deksler og skru til alle skruer før du går videre til overføring.
Transmission Fluid

overføring væske er den enkleste delen av prosessen. Løsne overføring peilepinnen avløp og fjern tappepluggen, vanligvis plassert direkte under deretter overføring. Når drenert, refill overføring væske gjennom peilepinnen er filler halsen, bruker ikke mer enn 1 liter for å hindre overfylling overføringen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106578.html

Previous:
Next:

motorsykler