Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

Hva er en 4 X 4 Truck?

Kjøretøy stasjonene kommer i to grunnleggende klasser, følger med to underavdelinger. De fleste biler er to-wheel-drive, med enten foran eller bak aksler imot kraften. Fire-hjulsdrevne kjøretøy kommer i to grunnleggende varianter, enten ekte fire-wheel-drive (kommentert som 4WD) og all-wheel-drive (AWD). Mens ligner på rektor, 4WD og AWD systemer er svært forskjellig hvor dynamikk og søknad er bekymret. 4WD Funksjon

fleste 4WD-biler (særlig lastebiler) starter som bak-stasjonen, men bruker en overføre saken boltet til baksiden av sendingen til å sende kraft til forakselen. Overføringen tilfellet fungerer noe sånt som en to-trinns manuell girkasse. Primærakselen går rett gjennom saken fra girkasse utgang til bakakselen drivaksel. Et sett med tannhjul koble den primære aksel til en sekundær aksel, som driver forhjulene. Sjåføren engasjerer andre akselen gjennom enten en høy-range (en-til-en-forhold) eller low-range (2-til-en eller numerisk høyere ratio) drivhjulsats.
4WD vs AWD

AWD-systemet bruker et senter differensial i stedet for 4WD lastebilens overføre saken. Senteret differensial gjør at fremre og bakre aksler for å slå på ulike hastigheter når må være, som gjør bilen til å slå lettere på gaten. I disse systemer, er alle fire hjul drives hele tiden. Derimot, er en 4WD bilens overføre saken en sterk, solid mekanisk forbindelse, slik at kraften alltid deler 50/50 fra foran til bak. Denne konfigurasjonen er ideell for de fleste typer off-roading, spesielt lav hastighet arrangementer som fjellklatring som krever enorme mengder konsekvent dreiemoment.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/103293.html

Previous:
Next:

4X4