Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

2005 Yamaha Rhino Specs

Yamaha Rhino er en UTV (utility terrain vehicle), et resultat av sammenslåing en ATV (all terrain vehicle) med en pickup lastebil. UTVs eller en side-by-sider, er populære blant off-road ørken og sanddyner entusiaster, samt bønder og begrunnelse keepere som trenger å dekke mye av territoriet. Hver UTV leveres med forskjellige sett med spesifikasjoner, og 2005 Yamaha Rhino er intet unntak. Motor og girkasse

2005 Yamaha Rhino har en en-sylindret, firetakts, single-overliggende kamaksel motor. I lekmann vilkår, betyr dette at Yamaha Rhino motoren er den mest grunnleggende formen for brennbart stempelmotor, som ofte brukes i mindre kjøretøy, inkludert motorsykler og UTVs. I en fire-takts motor, ventiler og kammer produserer forbrenning hver fjerde stempel slag. En enkelt-overliggende kamaksel opererer innløps-og eksosventiler for motoren. 2005 Yamaha Rhino har en kontinuerlig variabel transmisjon (CVT). Denne girkassen typer fungerer som en automatisk girkasse, men uten gir. I stedet er kraften overføres kontinuerlig fra motoren til drivhjulene slik at sjåføren og passasjeren ikke føler de små rykk som oppstår når en tradisjonell automatgir brytere tannhjul.
Dekk, bremser og seter

Dekkene for 2005 Yamaha Rhino varierer i størrelse mellom fremre og bakre ender. Aksjen dekkene er Goodyear Rawhide merkevare. Foran settet måler 25x8, og bak sett er 25x10, som gir litt ekstra løft på bakenden av bilen. Bremsene foran er dual-hydraulisk skivebrems, og bakbremsene er akselen montert plater. Yamaha Rhino har side-by-side sitteplasser for to personer. Det er også en liten mengde plass til lagring på baksiden av kjøretøyet.
Drive Linje

2005 Yamaha Rhino tillater føreren å veksle mellom 2x4 og 4x4 kjøring moduser. Limited slip differensial (LSD) leveres som standard. LSD hindrer at drivhjulene mister trekkraft ved å avlede strøm fra skrens hjulet til det motsatte hjulet. Differensialsperre kommer også standard og krefter dreiemoment å bli delt likt mellom hjulene på hver aksel for å sikre maksimalt veigrep.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/103010.html

Previous:
Next:

4X4