Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

Hvordan en Ford 4WD Works

Ford fire-wheel-drive (4WD) systemer tillater en bilens motor for å sende strøm til alle fire hjul, i stedet for forhjulene eller bakhjulene. Mange 4WD-biler kan slås frem og tilbake mellom bakhjulsdrift med en bryter eller en girspaken i førerhuset. Noen krever lock-out enheter på forsiden huber å bli slått manuelt for å engasjere firehjulstrekk. Funksjon

Ford firehjulstrekk systemer er avhengige av en overføring sak i tilknytning til bilens girkasse og fronten utgående aksel som driver forhjulene når firehjulstrekk er engasjert. Overføre saken bryteren aktiveres enten fysisk eller elektronisk ved kontrollene i kupeen. Noen systemer bruker låsing nav på forhjulene å engasjere forakselen og differensial når firehjulstrekk er i bruk, men løsner det når bilen er i to-wheel drive, og dermed spare slitasje på komponentene i grensesnittet.

Historie

Ford begynte å tilby outsourcet "Marmon-Herrington All Wheel" system på det nye linje av F-serie lastebiler i 1948, utnytte teknologi utviklet for militære kjøretøy under den andre verdenskrig. I 1959 brakte den firehjulstrekk produksjon in-house, med flere systemer tilgjengelig i løpet av årene, særlig Borg-Warner Kontroll Trac og kontroll Trac II og Haldex Traction. Firehjulstrekk var begrenset til lastebiler og SUVer frem til 1986, da 4x4 Ford Scorpio personbil ble innført.
Forskjell fra AWD

Firehjulstrekk Stasjonen er ikke det samme som all-wheel drive (AWD). Firehjulsdrevne biler har et alternativ som heter lavgir som sender mer dreiemoment til hjulene, men ved lavere hastigheter. Mange har også et nøytralt alternativ i overføringen sak som kobler alle fire hjul fra motoren. Firehjulstrekk biler kan ikke slås frem og tilbake mellom to-og firehjulsdrift, heller ikke de har lav-range eller nøytrale alternativer.
Problemer
< p> Eldre Ford fire-wheel-drive systemer som Borg Warner Kontroll Trac jeg ikke kan brukes på tørre asfalten uten å skade drivverket. Som bilen svinger og endrer hastighet på tørt fortau, bygges opp spenninger mellom de forskjellige hjulene, forårsaker hjulet hopping og vridning på drivakselen og aksler. Noen systemer også miste makt til de gripende hjulene når ett eller flere hjul mister veigrepet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/102871.html

Previous:
Next:

4X4