Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

SAE 30-Vekt Olje Spesifikasjoner

Motor olje tjener mange formål i en bil motor, inkludert smøring av motoren for å redusere friksjon og hindre slitasje. Et viktig hensyn ved vurdering motoroljer innebærer begrepet viskositet (et fluid motstand mot strømning). Tynne fluider besitte lave viskositet som de flyter lett, som vann. Tykke fluider rangere en høy viskositet på grunn av deres langsomme strømning. The Society of Automotive Engineers (SAE) promulgate standarder eller spesifikasjoner for motorolje viskositet. Høy temperatur

Den første spesifikasjonen for en motor olje er knyttet til dens evne til å flyte ved høy temperatur, som SAE definerer som 212 grader F (ved hvilken temperatur vannet koker). SAE valgt dette tallet er basert på ideen om at det simulerer en bil er motoren temperatur. Motorolje strømmer inn en måleanordning med en åpning, med test-timing den tid det tar til å strømme gjennom åpningen. Jo tynnere olje, dess mindre. Ifølge Machinery Smøring, er en 30-weight olje tester ved siden av den raskeste tiden for høy temperatur olje, som en 30-weight olje av seg selv bare tester på høyere temperatur og ikke anses egnet for kaldere temperaturer.


lav temperatur

SAE tester også motorolje på 32 grader F (ved hvilken temperatur vannet fryser), for å avgjøre en oljens evne til å fungere i kalde temperaturer når spy bilens motor. Rett 30 vekt-olje ikke vil teste ut ved denne temperatur. Vurderinger ende med en "W" for motorolje beregnet for kaldt vær. Vurderinger variere fra 0W for en svært tynn olje til 25W for en tykkere olje. Den imporatance av W Rangeringen er muligheten til å starte en bil i kalde temperaturer.
Multigrade

fleste 30-weight motorolje bære merkelappen "multigrad , "slik som 10W-30, som betyr at det representerer en blanding av tynn 10W olje og tykk 30-weight olje. De oljeførende fortsatt nødvendig å starte en bil i kaldt vær mens den tykke oljen gjør jobben med å holde bilen kjører i ekstrem varme. Siden all motorolje tykner som det varmes opp, når motoren er varm og går viskositeten som teller er den 30-vekt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132805.html

Previous:
Next:

oljeskift