Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva Kjemiske elementer er på Motor Oil?

Motor olje er en kombinasjon av en tung hydrokarbon baseolje og en additiv pakke. Tilsetningsstoffene er ulike kjemikalier som arbeider for å holde motoren ren, hindre korrosjon og øke ytelsen. Ulike merker av olje har ulike kombinasjoner av kjemikalier, syntetiske oljer er laget med baseolje som er helt kjemisk konstruert. Mange motor oljeselskapene kjøpe deres kjemiske tilsetningsstoffer fra et selskap som spesielt formulerer de additive pakker for dem. Base Stock

Base lager er råolje som har gått gjennom en komplisert raffineringsprosessen for å få det til rett viskositet for bruk i motorolje. Under denne prosessen enhver voks fjernes fra væsken ved å tilsette metyl ethol keton, noe som fører til voks for å danne til krystaller. Disse krystaller blir deretter fjernet fra væsken. I syntetisk baseolje, er det ikke behov for raffinering fordi det er kjemisk konstruert til visse spesifikasjoner.
Vaskemidler

Vaskemidler er en del av den additive pakken lagt til baseolje. Disse kjemikaliene, metallic i naturen, hindre partikler fra å komme sammen og danner avleiringer. Uten vaskemiddel additiv, ville forekomstene etterlate rust og skape korrosjon i motoren.

Beroligende midler

Depressants tillate motor olje å arbeide i lave temperaturer. Disse additiver hindre enhver voks overs i basismaterialet etter raffinering fra krystallisasjon ved lave temperaturer. Syntetiske baseoljer har lavere pour poeng enn petroleum base, noe som gjør dempende tilsetningsstoffer unødvendig.
Buffere

Buffer kjemikalier er antioksidanter som nøytralisere syrer som dannes fra svovelforbindelser i olje. Disse buffere, vanligvis kalsium, magnesium og bor, også hemme korrosjon. De bidrar til å holde lagrene ren og motoren går jevnt.
Smøremidler

Anti-slitasje, eller smøremiddel, kjemikalier redusere metall-mot-metall slitasje. Svovel, nitrogen og fosfor i basismaterialet bistå med anti-slitasje, men er ikke tilstrekkelig til på egen hånd og krever tilsetning av andre kjemikalier. Sink og fosfor arbeider sammen som et stoff som heter sink dialkyldithiophosphate, eller ZDDD, å klamre seg til metalloverflater som rocker arm kontakter, cams og sylinder vegger og smøre motoren.
Viscoscity Improvers

Ifølge "Automotive smøremidler Reference Book," spesielle polymere tilsetningsstoffer er ofte satt i olje for å forbedre sin viskositet. Disse tilsetningsstoffer, vanligvis poly (metylmetakrylat) eller etylen-propylen-kopolymer, "utvide den øvre grense hvor en olje vil likevel gi tilfredsstillende smøring."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132766.html

Previous:
Next:

oljeskift