Hva er en kamaksel Thrust Button?

En kamaksel thrust-knappen er en av de små deler som du ofte finner i nyere motorer, men det kan ikke være kjent for mekanikere som er vant til å jobbe på eldre motorer. Kamaksel knapper kommer ikke i bruk på grunn av roller kamaksel, men snarere på grunn av varme-rodders som ettermontering roller kamaksler til ikke-roller motorer. Kamaksel Design

Mange tradisjonelle flat-tappet kamaksler bruke lapper med en svært liten vinkel rundt lapp overflaten. Denne svært liten vinkel setter en meget svak side-load på kamaksel, bidrar til å skyve den bakover mot distributøren for å kompensere for kamaksel iboende tendens til å skru seg fra motorblokken. Roller løftere som kom i bruk på 1980-tallet tillot produsentene å gjøre sine kamaksler mer aggressive, men har ikke tillate lapp vinkler for å holde cam i blokken. Dette er egentlig ikke et problem for motorer som bruker en front-mount distributør, men kan føre til alvorlige problemer for motorer uten en.
Cam Knapper

En cam-knappen skrues inn i det gjengede hullet i fronten av kamakselen, og tjener til å ta opp rommet mellom forsiden av kammen og tidspunktet dekselet. Kamera-knappen kommer i tre hovedtyper: nylon, aluminium og rollerized. Nylon og aluminium knappene vil fungere greit så lenge de forblir godt smurt, men vil til slutt slites ned til en nub mot den harde timing dekselet. Rollerized cam knapper inneholder rullelager som vil hjelpe cam-knappen for å leve et langt lengre og mindre friksjon-fylt livet.
Failure Symptomer

Den primære resultat av cam-knappen slitasje er overdreven cam end-play, eller "cam tur." Cam gange manifesterer ofte som endringer i tenningen timing, ofte fører til en forsinkelse av tenningen forhånd. Timing Retard skjer når distributør tannhjul formidle en side-load mot kamaksel, skyve det bort og endre forholdet mellom distributør til kamaksel. Dette tapet av timing forhånd kan skje veldig plutselig, men oftere det skjer over tid. Hvis berg-cam utstyrt Motoren mister et par grader av timing forhånd per måned eller per tusen miles, kan det hende at cam-knappen har begynt å bære mot timing dekselet.
Options

rollerized cam knappen er billig forsikring mot cam tur, men hvis du velger en billigere enhet så sørg for at det er av mykere materiale enn timing dekselet. Aluminium knappene er fint hvis du bruker en stemplet stål cover, men bruk en nylon-knappen hvis dekselet er laget av aluminium. du kan også bli nødt til å oppgradere din timing dekke til noe litt sterkere, ettersom billigere stemplet stål dekker kan bøye under kraften av cam-knappen effekt. En flexing timing forkoblingsdeksel kan føre til tap av timing på høyt turtall, men vil vises normalt ved lave turtall. Å ha bronseforinger installert i din lifter boringer kan også bidra til å redusere kamaksel side-lasting, men en kvalitet kamaksel knappen vil redusere eller eliminere kamaksel går i de fleste tilfeller. Hvis du kommer til ermet løfteren boringer, et sett med SAE 660 bronse ermene vil fungere, men grafitt-impregnerte foringer vil vare lenger på en gate-drevet kjøretøy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130453.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil