Tegn på at din bil er ikke justert

Når kjøretøyet er "i tråd", det betyr at det reiser i en rett linje med alle hjulene peker i samme retning, iført ned jevnt. Bilens justering kan lide etter en ulykke, treffer en fortauskant eller kjører over en dyp jettegryte. Alignment avtar også med alderen og bruk. Det er flere tegn å se etter at hint bilen er ute av stilling. Trekke

En bil som trekker til siden mens du kjører er et sannsynlig tegn på at bilen trenger en justering sjekk. Hvis du merker at bilen drar til den ene siden, teste den på flere typer veier, noen ganger ujevn betaling kan forårsake trekke. Finn en glatt, rett kjørebane og forsøke å kjøre på en linje. Observer styring. Hvis du må flytte rattet vesentlig å være rett, bilen trekker.
Ujevn dekkslitasje

Sjekk dekkene for slitasje. Biler som trenger justering reparasjoner ha dekk med ujevn slitasje, med den ene siden av dekket mer slitt at den andre. Mål dekkene hvis visuelle observasjoner ikke viser ujevn slitasje. Mål mønsterdybde på hvert dekk på de to kantene og sentrum. Resultatene vil fortelle deg om umerkelig ujevn slitasje har oppstått.
Turned Steering Wheel

Når du kjører i en rett linje, bør rattet ikke være slått til en av sidene. Observer hjulets posisjon mens du kjører i en rett linje. Hvis logoen er vinklet i begge retninger, betyr at du kan være kompensere for dårlig justering.
Steering Wheel Movement

Bad justering fører rattet å vibrere under kjøring . Dette kan skje i alle hastigheter. Alignment reparasjoner også er nødvendig hvis rattet ikke returnerer til sentrum posisjon etter gjør en sving. Teste dette på både venstre og høyre svinger og observere om rattet dreies tilbake på egen hånd eller om du må manuelt vri den tilbake på plass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129198.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil