Torque spesifikasjoner for en 327 motor

The 327-kubikk-tommers eller 5,4-liter, motoren er medlem av Chevrolet small block motor familien. Chevy produserte 327 fra 1962 til 1969. Disse var svært effektive motorer på grunn av et stort hull, eller diameter på sylindrene, som aksepterte store ventil hoder og en relativt kort slaglengde, eller avstand stemplene i sylindrene reise. Den 327 hadde den høyeste hestekrefter per kubikk-tommer potensialet av enhver liten blokk motor. Engine Block

Bolten kobler bjelle bolig, en del av overføringen som dekker svinghjulet og clutchen, kobles til motorblokk med 30 fot-pounds av dreiemoment. Veivakselen, som manipulerer stemplene i motorens sylindre, tiltrer til blokken med 75 fot-pounds av dreiemoment.

Topplokk, som sitter over motorens sylindre, skruer til blokken med 65 fot -pounds av dreiemoment. Bunnpannen kobles til motorblokk på 7,5 fot-pounds av dreiemoment og oljepumpe kobles til den på 65 fot-pounds av dreiemoment.
Veivaksel

motorens veivaksel, ofte referert til som en sveiv, er ansvarlig for rotasjon av stemplene som befinner seg inne i motorens sylindre. Den kobler stang, som tiltrer stempelet til veivakselen, bolter til veivakselen med 45 fot-pounds av dreiemoment.

Svinghjul, som lagrer rotasjonen energi som påløper under motorens effekt impulser, krever 60 fot- pounds av dreiemoment for å koble til veivakselen.

The vibrasjonsdemper, ansvarlig for å kontrollere torsjonsvibrasjoner forårsaket av strøm impulser av motoren for å hindre veivakselen fra breaking, slutter seg til veivakselen med 60 fot-pounds av dreiemoment.
Andre spesifikasjoner

Dekslene for innsug og eksos ventiler krever fem fot-pounds av dreiemoment til å bli med på topplokket. Starteren, en elektrisk motor som brukes for å slå tannhjul på motorens svinghjul, bolter til blokken med 35 fot-pounds av dreiemoment.

Inntaket manifold, som distribuerer luft eller en forbrenning blandingen til de innsugningsportene av topplokk, skruer til topplokk med 33 fot-pounds av dreiemoment. Eksosmanifolden, som samler eksosen fra sylindrene, og blåser den gjennom eksosrøret, bolter til topplokk med 20 fot-pounds av dreiemoment. For å hindre lekkasjer, krever bunnpluggen 35 fot-pounds av dreiemoment til å koble til bunnpannen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129119.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil