Spesifikasjoner for en Honda ATF Z-1

ATF Z-1 er en automatisk overføring væske produsert av Idemitsu smøremidler amerikanske for Honda. Den kan brukes i fire-sylindrede samt seks-sylindret Honda motorer. Ifølge Honda, "Bruk alltid Honda ATF-Z1. Hvis det ikke er tilgjengelig, kan du bruke en DEXRON III automatgir væske som en midlertidig erstatning. Kan imidlertid fortsatt bruk påvirke giringen. Har overføring tømt og etterfylt med Honda ATF- Z1 så snart som det er praktisk. " Fysiske egenskaper

Honda ATF Z-en overføring væske er en klar rød, oljeaktig væske med en mild kjemisk lukt. Flammepunktet til væsken er 338 grader Fahrenheit, eller 170 grader Celsius. Den har en densitet på 0,85 gram per kubikkcentimeter ved en temperatur på 15 grader Celsius. Den har en viskositet på 29,49 centistrokes på 40 grader Celsius, og ved en høyere temperatur av 100 grader Celsius fluidets viskositet blir 7,058 cSt. ATF Z-1 er stabilt under vanlige temperatur-og trykkforhold, men varme, flammer og gnister i nærheten av den åpne væsken bør unngås. Sterke oksiderende kjemiske midler er uforenlig med denne girolje.
Retningslinjer for bruk

Sjekk den automatiske overføring væske nivå når motoren er slått av og er ved normal driftstemperatur. Sørg for at bilen er på flat mark. Fjern den automatiske overføring væske peilepinnen fra girkasse og tørk av med en ren klut. Sett peilepinnen helt inn i reservoaret, og fjern deretter peilepinnen. Oljenivået skal være mellom nedre og øvre hakkene på peilepinnen. Hvis væskenivået er under nedre merket, fjerner påfyllingspluggen og sakte hell i ekstra automatgir væske før væskenivået er på øvre markering. Unngå å søle væske i andre motordeler, da dette kan føre til motorskade. Rydd opp eventuelt sølt væske.
Eksponering og håndtering

Hondas ATF Z-en inneholder et farlig komponenten kjent som Cresol Compound. Selv om den amerikanske Conference of Governmental industrihygienikere klassifiserer dette som et A4 kreftfremkallende, mao det er ikke klassifiseres som et kreftfremkallende stoff for mennesker, bør forholdsregler tas ved håndtering av dette stoffet. Tidsveidet gjennomsnitt måler eksponering av en person til en spesifikk kjemisk over en tidsperiode; den Gjennomsnittsverdier for Cresol forbindelsen er 2 milligram pr terningformede meter. Anbefalt verneutstyr ved håndtering av væske er vernebriller med sideskjermer samt ugjennomtrengelig klær og ugjennomtrengelige hansker.
Safety Guidelines
p Hvis du får denne væsken i øynene , vaske dem ut, blant annet under øyelokkene, i minst 15 minutter. Hvis væsken kommer på huden, skyll og vask huden med såpevann og fjern tilsølte klær. Hvis over-inhalasjon skjer, flytter til et område med frisk luft. Ved svelging må ikke brekning fremkalles før konsultere en lege eller Giftinformasjonen. Dersom symptomene vedvarer, kontakt lege. Ved høyere temperaturer, kan damp fra væsken forårsake øye eller irritasjon av luftveiene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129118.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil