Slik fjerner radiatoren på en 1998 BMW E39

The E39 generasjon av BMW 5-serie var en av de mer allment elsket versjoner av denne lineup, takket være sin attraktive design og imponerende ytelse. Som noen andre generasjoner av BMWs (det E36 3-serie for eksempel), men kan de kjølesystemene på E39 være problematisk. Radiatorer og vannpumper ofte må byttes ut eller oppgraderes for å holde motoren pålitelig avkjølt. Egentlig fjerne radiator iself fra en E39 er ikke så vanskelig, siden den harde delen er drenering av kjølevæske og frakobling alt rundt radiatoren. Du trenger
Floor jack
to bukker
skrutrekker
Socket sett og skralle
Wrench satt
Container for kjølevæske
Vis mer Instruksjoner

en

Løft fronten av bilen med et gulv jack og støtte de på et par bukker. Finn tappepluggen for radiatoren. Åpne pluggen med en skiftenøkkel og tømme kjølevann inn i en container.
2

Løsne mutteren på enden av fan clutch, men ikke fjern det. Dette er det motsatte gjenger, 32 mm mutter. For å forhindre viften fra snu mens mutteren er løsnet, kile en skrutrekker mellom mutteren på vannpumpen og viften clutch mutteren.
3

Fjern klippet som holder kjølevæske reservoaret i sted. Koble overflow slangen der den kobles til reservoaret ved å løsne slangeklemme. Trekk slangen av.
4

Fjern viften liksvøpet, fan clutch og vifte samtidig. Hele forsamlingen vil løsne fra klipsene som holder den på plass når du trekker på den. Koble varmeapparatet slangen fra der den går inn i reservoaret ved å løsne slangeklemmen og trekke ovnen slangen av. Fjern beholderen fra motorrommet. Løsne slangeklemmene som holder de øvre og nedre radiator slanger på og koble fra slangene fra radiatoren.
5

Fjern de åtte boltene som fester radiatoren klipp til motorrommet. Det er to bolter, en for hver klemme på hver side av radiatoren. Ikke mist de to gummiinnsatser (for å isolere radiator) som glir inn i klippene.
6

Skru temperaturen avsender på radiatoren med en skiftenøkkel. Hvis du installerer en ny radiator, fjern de to gummiforinger på bunnen av radiatoren og overføre dem til den nye radiatoren.
7

Installasjon av ny radiator eller reinstallering av det gamle er motsatte av fjerning. Bolt de to klippene på radiatoren tilbake i motorrommet, slik at de gummiinnsatser er på plass.
8

Sett temperaturen avsender med en skiftenøkkel. Installere reservoaret og radiatoren liksvøpet /fan clutch montering. Kontroller at viften liksvøpet hviler riktig på klippene som holder den på plass. Installer fan clutch mutteren ved å tre den på klokka og stramme den med skralle og socket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126791.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil