Hva er funksjonen av svinghjul?

Selv om deres eksakte funksjoner varierer etter program, svinghjul gi motoren balanse til et bredt spekter av små og store motor applikasjoner. Disse tilsynelatende enkle enheter kommer i en rekke former og størrelser, og sikre en jevn strøm gjennom en motorens fire sykluser, ved hjelp av lagret energi i form av treghet. Svinghjul i biler med automatiske girkasser

Kanskje den mest grunnleggende form for svinghjul, men like viktig for at motoren balanse, er den typen som finnes i biler med automatiske girkasser. Festet direkte til motorens veivaksel, et svinghjul er tunge, 12 til 15 tommer stålskiver spinne sammen inne i motor. Dette balanseringssystemet jevner ut motorens effekt-slag - som kan oppstå på en pris så lav som to ganger per rotasjon av veivakselen i en fire-sylindret motor - å gi konsistent rotasjon. Platens masse og størrelse betyr at det setter en belastning på motoren, motstå akselerasjon under power-stroke og motstå retardasjon mellom power-slag.
Svinghjul i biler med manuelle girkasser

I tillegg til å balansere motorens effekt-taktere, svinghjul i manuell girkasse biler også gi friksjon for clutch system. Designet med polerte og friksjon-bærende flater, disse toothed svinghjul sikre riktig clutch ytelse.

Liten motor svinghjul

liten motor applikasjoner, svinghjul fungere i en rekke måter i tillegg til å balansere motoren. Ofte disse mindre svinghjul (i forhold til bil svinghjul) er finned å gi en primitiv kjølesystem. I tillegg kan små motor svinghjul inneholder magneter som produserer en elektrisk ladning som svinghjulet spinner, lade batteriene eller andre komponenter. Siden 1982 har liten motor svinghjul bremser også vært nødvendig for å trygt stoppe gressklipper kniver i løpet av tre sekunder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131803.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil