Hvordan Skift oljefilter i en Mazda 5

Mazda 5 minivan har en patron oljefilteret. Denne sitter inne i filterhuset som fungerer som den faste ytre skall for filteret. Flere og flere bilprodusenter bytter over til patronfiltre grunn av miljøspørsmål. Alt som er igjen av det brukte filteret er papir-lignende filter og plasthus. Dette gjør mye mindre vekt og enklere disposisjon enn de eldre, mer konvensjonelle metall-forede filtre. Du trenger:
Bil ramper
oljeavtappingsbeholder
Oil filter socket (75,6 mm)
Ratchet
6 mm hex fastnøkkel
nye filteret patron
Latekshansker
Vernebriller
Vis flere instruksjoner
en

Drive Mazda 5 opp på bil ramper og deretter sette på parkeringsbremsen. Før ut av bilen, slipper panseret låsen.
2

Åpne panseret og deretter fjerne oljepåfyllingslokket.
3

Ta på vernebriller og latex hansker og ta de resterende verktøy før krype under fronten av minivan.
4

Tapp ut oljen fra bunnpannen før du fjerner oljefilteret boliger. Oljen filterhuset er bare forover (mot fronten av van) av bunnpannen. Når oljen er tappet tilstrekkelig fra bunnpannen, erstatte bunnpannen pluggen og skru den fast.
5

Juster oljeavtappingsbeholder under oljefilteret bolig og bruke 6 mm hex fastnøkkel til å skru oljefilterhuset bunnpluggen mot klokken. Dette vil drenere det meste av oljen i olje-filterhuset. Mens oljen renner, åpner nye filteret boksen og hente den lille pakningen for bolig bunnpluggen. Fjern den gamle og installere den nye. Lett strøk litt olje på den nye pakningen. Når oljen er tappet tilstrekkelig fra oljefilterhuset, bytt oljefilter bolig tappepluggen og skru den fast.
6

Place oljefilteret hylse på skralle og vri bunnen av oljefilterhuset mot klokken. Det vil fortsatt være litt olje igjen i huset så vær forsiktig med å tippe det før det er rettet over oljen renne pannen.
7

Ta ut kassetten filteret. Det bør komme ned i huset, men noen ganger vil det stikke opp i kammeret. Det trekker ut lett uansett.
8

Fjern det gamle huset pakning og erstatte den med den nye leveres i erstatning oljefilter boksen. Gni et tynt lag av olje langs den nye pakningen.
9

Sett den nye pakningen inn i huset og sett huset inn i kammeret. Skru den inn for hånd ved først å være sikker på at du ikke er cross-threading det. Stram tilstrekkelig med skralle og oljefilter socket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/125369.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil