Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Chevy 400 motor Ytelse Tips

De små blokk Chevy motorer, som ble introdusert i 1955 på 265 kubikk inches, fortsatte utvidelse i størrelse selv og samtidig opprettholde samme ytre mål. Den 400 kubikk tomme versjonen ble produsert 1970-1980 og nådde praktiske begrensningene forskyvning ved å øke sylinderløpet til 4,125 inches og forlenge stroke til 3,75 inches. Det var tilgjengelig i Chevrolet biler inntil 1976 og i Chevy og GMC lastebiler gjennom 1980. Bolt-on Oppgraderinger

400 kubikk tomme motoren ikke var ment å være ytelse orientert, men det fortsatt ble anerkjent som en meget dyktig plattform med høy ytelse. Noen helt originale 400 motorer eksisterer i dag.

I forsøket på å bruke denne motoren i en forestilling program, er det første området for å løse melodi. Sørg for at tenningen, drivstoff-og kjøleanlegg er alle som opererer optimalt. Kjølesystemet er kritisk, på grunn av sin større-diameter, ble 400 utformet med ingen kjølemiddel som strømmer mellom sylinderne. Som et resultat, er de utsatt for skade fra overflødig varme.

Kaldtgående, godt avstemt 400 vil gjøre god kraft på lager form, men mange entusiaster foretrekker mer. De to mest kostnadseffektive forbedringer er utvendig motor modifikasjoner. Det første området av fokus bør være i eksosanlegget. Fabrikken utstyret er beregnet for rolig, pålitelig drift, men er restriktiv. Skifte støpejern eksos manifolder med ettermarkedet topp-og dual eksos vil forbedre kraft og effektivitet.

Det neste området å ta opp er drivstoffsystemet, spesielt inntaket manifold og forgasser. Ikke alle 400 motorer ble opprinnelig utstyrt med en fire-fat (4 V) forgasseren - igjen, fordi resultatene var aldri meningen. For de som var så utstyrt, vil erstatte fabrikken støpejern inntak manifold med en ettermarkedet dual-plane manifold forbedre luftinntaksprofilen. GM Rochester fire fat spread-bore carb på 400/4V motoren er tilstrekkelig for mild ytelse programmer, men boringen mønsteret krever en manifold med samme mønster. Hvis du skal skifte en 2V carb og inntak manifold, en ettermarkedet 4V manifold og forgasser vil være nødvendig. Disse to endringene vil forbedre luftstrømmen og kan øke effekten med 10 til 20 prosent eller mer i normale driftsområder, fra tomgang gjennom ca 5000 rpm, uten å gjøre bilen vanskelig å kjøre.

Merk at å installere en induksjon system som er designet for høy rpm bruk vil redusere low-end makt og generell ytelse med mindre du gjør andre betydelige modifikasjoner.
Interne Modifikasjoner

Andre ytelsesforbedringer er mer komplekse og kreve demontering del (eller alt) av motoren. Siden denne motoren hadde en beregnet turtallsområde under 5000, videre oppgraderinger krever mer omtanke. Først, blir den opprinnelige kamaksel utformet for en jevn tomgang og lite vedlikehold. Nøye velge en ettermarkedet kamaksel å gjøre en meningsfull forskjell i produksjonen. Endringer til topplokk (porting eller direkte erstatning med mer moderne hoder) vil utfylle kamaksel endring. Disse oppgraderingene kan gjøre like mye eller mer for en forbedring av ytelsen som gjør inntak /eksos oppgraderinger.

Utover disse "bolt-on/bolt-in" oppgraderinger, interne modifikasjoner av de råder, stempler og veivaksel er avgjørende. Aksjen interne komponentene var ikke designet for høy rpm bruk eller effekt, så vær forsiktig når du planlegger og velge deler. Riktig konfigurert, men dette er motoren i stand til utgangene mye høyere enn 500 hestekrefter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92988.html

Previous:
Next:

Muscle Cars