Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hva står GT i Ford for?

Forkortelsen "GT" har et nært samarbeid med resultatene blant Ford-entusiaster, noe bilen maker oppmuntrer og fortsetter å fremme gjennom flere modeller. Betydning

Offisielt "GT" ikke stå for noe. Men, det kommer fra den europeiske "Gran Turismo" ("grand touring") klassifisering. Over flere tiår, kom "GT" til å stå for high-end Ford-modeller, bli synonymt med ytelse.
Historie

Den første bruken av "GT" i Ford markedsføring var i 1965 som et tilleggsutstyr gruppe. I 1966 debuterte den faktiske Ford GT-modellen, som konkurrerer direkte med slike som Ferrari. Den modifiserte Mustang Shelby GT dukket opp i slutten av 1960. Alle tre ble droppet og brakt tilbake gjennom årene. Ford GT ble sist gjort i 2006, mens Mustang GT er fortsatt i produksjon i dag (pr. 2010 årsmodell).
Egenskaper

GTS kommer med de fleste power-tenkende alternativer laget av Ford - dette betyr mest hestekrefter, de raskeste dekk, felger største og mest speed-avstemt fjæring og eksosanlegg. Fra begynnelsen, GT-gruppen hadde også de mest luksuriøse alternativene - og derfor koste mer enn andre Ford-modeller
Egenskaper

ledende GT i Ford lineup. (fra og med 2010 årsmodell) er Mustang Shelby GT500, som har en 5,4-liters kompressormatet motor som langt overgår standard GT motor, for ikke å nevne den ikke-GT Mustangs.
Identification

GTS kommer ofte med racing striper og andre tilpassede maling arbeidsplasser direkte fra forhandleren. Shelby Mustanger, også kjent som Cobras, har en cobra snake emblem festet til kroppen.
Fun Fact

annen slagordet assosiert med GT-modeller er SVT, eller " Special Vehicle Team ", en avlegger av Ford Performance Group. De bare endre vanlige Ford-biler til GT-standarder, som deretter selges via forhandlernettet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92970.html

Previous:
Next:

Muscle Cars