Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> collectible biler >> Content

Informasjon om 1986 Pontiac Fiero SE

The 1986 Pontiac Fiero SE var en del av et dristig eksperiment av General Motors til å produsere en drivstoffgjerrig toseters sportsbil som kunne utfylle Chevrolet Corvette. Den Fiero design og utførelse gjentok de populære britiske to-seters roadster i 1960 og predated Mazda MX-5 Miata, som har fått æren for å gjenopplive den kompakte roadster. Tidlig kvalitetskontroll problemer surnet GM på prosjektet og selskapet trakk pluggen på Fiero etter en 1984-1988 produksjon kjøre. Historie

General Motors tok en prøve-og-feile-tilnærming til utvikling av den lette Pontiac Fiero. GM unngikk den konvensjonelle tilnærming til å bygge en Pontiac ved å designe Fiero som en mid-motor bil med plast karosserideler. GM topp messing, men hadde lite entusiasme for prosjektet fordi det kunne spise inn salget av Corvette. Til tross for mangel på støtte, solgte Fiero bemerkelsesverdig godt under løpet sitt, mer enn 370.000 enheter ble produsert. Selv Pontiac jobbet ut bugs i de tidlige modeller - inkludert Fiero omdømme for kjøling problemer og ha motoren tenner - GM fryktet fremtidig modell år vil se en betydelig nedgang i salget og drepte den. Den Fiero SE var den øverste trim nivå, og i løpet av hele sin produksjon kjøre, Pontiac produsert 32305 SE-versjoner.
Plastic Body

Selv vanlig i moderne biler, 1986 Pontiac Fiero inneholdt en plast kroppen. Plast kropper var lett, elimineres risikoen for rust og minimale bulker, men de manglet stivhet. Pontiac løste stivhet problemet ved å produsere en sveiset Enduraflex unibody bygget av stål og hadde plast karosserideler boltet på rammen. Pontiac utviklet en metode for å feste plast paneler med større presisjon. Det produseres også chassiset med en sterk ryggrad, inkludert bruk drivakselen tunnel for å styrke rammen.
Strøm

1986 Fiero SE endelig fikk sin V-6 motor etter klager fra eierne at in-line fire var for svak for en sportsbil. 1986 Fiero base motoren var fortsatt in-line fire. Det fortrengt 2,5 liter og utviklet 92 hestekrefter og 132 fot-pounds av dreiemoment. Den Fiero er SE-modellen hadde en 2,8-liters V-6 som standard utstyr. V-6 generert 140 hestekrefter og 170 fot-pounds av dreiemoment for å nå null til 60 mph i en rimelig, men ikke svimlende, 9,6 sekunder. Den Fiero SE toppfart med V-6 var 112 mph. Motorens diameter målt 3,50 inches og slaget målt tre inches. En tre-trinns automatgirkasse var standard på SE, selv om kjøperne kunne bestille en fire-eller fem-trinns manuell girkasse å utfylle motoren.
Mål og funksjoner

1986 Fiero SE inneholdt en 93-tommers akselavstand og en total lengde på 165 inches. Det sto bare 47 inches høy og målte 69 inches bred. Foran og bak sporvidden var 60 inches. Det satt på 14-tommers aluminiumsfelger. Den Fiero hadde en curbside vekt på £ 2791. Den Fiero SE også inneholdt fire hjul skivebremser, som var et avvik fra de vanlige bak trommene på de fleste 1980-biler. Elektriske vinduer og dørlåser, klimaanlegg og en AM /FM stereo kassett lydsystem var standard på SE-modeller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/collectible-cars/91502.html

Previous:
Next:

collectible biler