Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> collectible biler >> Content

Hvordan sette Oil i MGB Sjokk

The MGB er en kompakt britisk sportsbil som først ble bygget i 1962 og sist tilbudt i 1980. Det regnes nå som et samleobjekt. De fleste MGB modeller er avhengige av hydrauliske spak arm støtdempere for å dempe suspensjon og gi kontroll når bilen treffer en hump eller depresjon i veien. Erstatning hydrauliske støtdempere er fortsatt tilgjengelig fra spesialitet bedrifter som tjeneste MGB samlere. Men påfylling din eksisterende sjokk med olje er ofte nok til å gjenopprette sin ytelse. Du trenger:
Skiftenøkkel eller trykk tang
plast-ledet hammer
Crowbar
Ratchet pipenøkkel
Long 3/8-inch socket
7/8-inch socket
Philips-skrutrekker
Basin eller oljeavtappingsbeholder
en liter vanlig motorolje
1 liter 20W motorsykkel eller hydraulisk heis olje
Liten trakt
Vis flere instruksjoner

1

fjerner en av de fire støtdempere ved først å skille tappen på enden av bolten som holder støtdemperen til dens montering tapp på akselen. Deretter fjerner du mutteren som fester bolten med en fastnøkkel eller trykk tang. Forsiktig treffer eksponerte, gjengede enden av bolten med en plast-ledet hammer for å lette den ut av trunnion.
2

Lirk støtdemper bort fra trunnion med et brekkjern. Fjern de fire festeboltene med en 3/8-inch lang socket og skralle for å skille det fra rammen av bilen. Gjenta for de tre gjenværende sjokk.
3

Position ett sjokk på en arbeidsflate som er beskyttet mot olje slik at panelet, som har to kolonner med fire skruer hver, vender oppover. Fjern hvert av de åtte skruene med en Philips-skrutrekker. Trekk panelet av kroppen av sjokk å avsløre sjokk kammer.
4

Fjern forsiktig pakningen på toppen av oljereservoar og legg den til side. Stå sjokk på endehylsene der fulcrum pin forbinder sjokk for trunnion. Fjern ventilen forsamlingen under fire hull kroppen monteringsbrakett med en 7/8-inch socket festet til en skralle.
5

Inverter sjokket over en oljeavtappingsbeholder eller servant og helle ut eksisterende olje fra sjokket kammeret.
6

Fyll sjokk kammer med vanlig motorolje av noen vekt eller type og helle det ut å skylle sjokk kammer.
7

Bytt ut pakningen og fest den til kantene av munningen av sjokk kammer, ved hjelp av silikon hvis det er nødvendig. Fyll sjokk kammer med 20W olje til like under nivået på pakningen.
8

Sett panelet og tett feste hver av de åtte skruene som fester den til sjokk. Snu sjokk over på siden. hold støt ved en av sine armer, slik at den åpning for ventilanordningen står fullt Loddrette.
9

Sett en trakt inn i åpningen av ventilanordningen og langsomt fylles oljen i hullet som du beveger armene opp og ned for å fordele oljen. Hold legge olje til hullet er helt full. Bevege armene opp og ned til du ikke lenger ser bobler.
10

Bytt ut ventilen og skru den fast. Tørk bort overflødig olje fra huset med en fille. Rengjøre og male sjokk som nødvendig eller ønsket.
11

Gjenta trinn 3 til 10 for hver av de tre gjenværende sjokk og re-montere alle fire støtdemperne til sine aksler og kropp.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/collectible-cars/91223.html

Previous:
Next:

collectible biler