Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> collectible biler >> Content

Hva gjør flere kamaksler Mean for Cars

Motorer med flere kamaksler -? Vanligvis tvilling /dual kamaksler - er forkortet DOHC for doble overliggende kamaksel. Dual kamaksler gi motoren designer mer fleksibilitet i utformingen av kraft, moment, flyt og rev karakteristikker av motoren. Den andre kamaksel gir designeren en overlappende cam profil. For å forstå fordelene med ekstra kamaksler, må du først forstå det grunnleggende om hva en enkelt cam gjør. Hva Kamaksler må

kamaksel styrer ventil timing i en bilmotor. Motor designere tenker på motorens rotasjon i grader. Ulike hendelser skjer på ulike steder av motorens rotasjon. En registerkjede korrelerer mekanisk veivakselen, stenger og stempler til kamaksel og ventiler. Kamaksel, i sin tur, orkestrerer, ikke bare timing av ventilene, men timingen av ventilene i forhold til tidspunktet for stemplene.
Kamnesene

Kamaksler har egg-formede fliker. Som kamaksel spinn, skyver høydepunkt lapp ventiler åpne. Som de stenger, ventil fjærer skyve ventilen tett til cam lapp. Den konturen eller formen av ventilen lapp er avgjørende for motorens karakteristika. Den bestemmer det punkt i motorens rotasjonshastighet ved hvilken inntaksventilen begynner å la en frisk luft /brennstoffblandingen inn i forbrenningskammeret, hvor langt ventilen åpner, hvor lenge den skal være åpen, og den eksakte øyeblikk ved hvilke den lukkes. Cams avgjøre når eksos ventiler holde stengt, og når de åpner for å slippe brukt gass. Hver av disse handlingene, på konsert, forme en motorens kraft, dreiemoment, akselerasjon egenskaper og drivstofføkonomi.

Multi-Cams

Multi-cam motorer hjelpe overvinne et par av kamaksler begrensninger. Begrepsmessig avhenger den riktige kam utforming av hvordan motoren er i bruk for øyeblikket. Road racing biler ville ha en design; dra syklistene ytterligere, drosjene annen. Man er ikke bedre enn den andre. En er bedre egnet til en gitt applikasjon. En måte å forbedre ytelsen og gi et bredere spekter av ytelsen er å legge til flere ventiler og ytterligere kamskiver for å betjene dem. For hvert nytt sett med cam og ventiler, er det vanligvis et annet sett med cam timing. Så begynner en ventil til å åpne før den andre, og man begynner å lukke seg før den andre. De kan åpne bredere, også. Legge kamaksler nesten alltid betyr å legge til ytelse og effektivitet.
Et skritt mot Variable

Når du installerer en kamaksel, du er engasjert og behersket til egenskapene til at cam . Ideelt sett ville din cam timing justere mens du kjører, basert på hvordan du kjører. Konseptet kalles variabel ventil timing. Det regnes som den hellige gral av motor design. Mens mange produsenter, fra Honda til Ferrari, har kamaksel samlinger som mekanisk morph på ulike turtall, dette er bare en tilnærming av variable ventiltider mer nøyaktig beskrevet som fase-shifting. Du kan tenke på flere ventiler på kontinuum av et enkelt, fast kamaksel til en helt variabel ventil system. Multi-cam motorer er ett eller to skritt i riktig retning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/collectible-cars/91212.html

Previous:
Next:

collectible biler