Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> collectible biler >> Content

Classic Chevy Transmission Identification

Classic Chevrolet biler og lastebiler ble utstyrt med to-trinns Powerglide - og tre-trinns Turboglide - automatgirkasser. Bilene har også tilbudt to versjoner av de tre-trinns manuell. Chevrolet produsert mer enn 17 millioner Powerglides. De Turboglides matchet de store, V-8 motorer som ble satt i produksjon i 1957. Powerglide

aluminium-bekledde, to-trinns Powerglide veide mindre enn 100 kg. Det matchet small-block Chevy motorer i 1960. Chevy utviklet støpejern versjoner - i 1950 - for å overføre kraft til hjulene fra automaker in-line, 216,5 og 235-kubikk tomme, sekssylindrede motorer. Den Powerglide hadde ingen bunnpannen, og "Powerglide" ble stemplet på passasjersiden saken. Chevy Bel Air, Malibu, Chevelle, Nova, Corvette og pickups kjennetegnet Powerglide.
Turboglide

Chevy skapte Turboglide for automaker V-8 motorer. Det inneholdt en formstøpt aluminium. Chevy designet den for å håndtere dreiemomentet skapt av 283 V-8 og 348 V-8, begge var utstyrt med Rochester bensininnsprøytning. Den tre-trinns Turboglide skilte seg fra Powerglide i at sine to turbiner drives de planetgir. En momentomformer kontrollerte planetgir på Powerglide.

Bruksanvisninger

all-purpose, tre-trinns manuell med overdrive var standard utstyr på de fleste Chevys , den tre-trinns, Synchro-Mesh manualen var et alternativ. Den Synchro-Mesh versjonen hadde høyt dreiemoment kapasitet til å håndtere stress av 348 V-8.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/collectible-cars/91469.html

Previous:
Next:

collectible biler