Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Historien om Chevrolet Automobiles

Et samarbeid mellom Louis Chevrolet og William C. Durant over hundre år siden førte til en av de mest vellykkede divisjoner av General Motors. Ved 1920-tallet Chevrolet var den mest populære bilprodusenten i USA, selv outselling industrileder Henry Ford. Chevrolet ble leder i bildesign i 1950 og 1960, innføre slike minneverdige modeller som Impala, Corvette, Nova, Camaro og Corvair. Origin

rallyfører Louis Chevrolet og GM grunnlegger William C. Durant inngått samarbeid for å danne Chevrolet i 1911, ifølge Edmunds. Durant hadde blitt tvunget ut av GM i fjor og var på utkikk etter en mulighet til å gjenoppbygge sitt omdømme. Durant møtte Chevrolet flere år tidligere da han hyret ham til å kjøre Buick biler i tilbuds løp.
Logo

Selskapet introduserte sin berømte "bow tie"-logoen i 1914, ifølge Chevrolet sin bedrifts nettside. Durant angivelig designet logoen basert på tapet han så i et fransk hotell, ifølge nettstedet Cars Directory. Andre teorier antyder at tversoversløyfe minner om formen på Sveits, hvor Chevrolet ble født, eller muligens en tilpasning av korset på landets flagg.
Tidlige modeller

I 1912 Chevy introduserte sin første bil, Classic Six, ifølge Chevrolet. Med en prislapp på $ 2150 bare de rike hadde råd til å kjøpe en. Chevrolet og Durant uenige om retningen av deres nystartede selskapet, i henhold til Groovy Chevy. Chevrolet ønsket å fokusere på high-end luksus biler, mens Durant ønsket å produsere rimeligere modeller for middelklassen. Durant kjøpt ut Chevrolet aksjer i selskapet i 1915, ifølge Groovy Chevy.
GM Fusjon

Finne suksess med rimeligere modeller, Durant var i stand til å kjøpe majoriteten aksjer i GM etter 1916. Året etter Durant ble president i GM, og Chevy ble en deling av selskapet. Chevy introduserte Model D i 1918 som en roadster og en touring bil, ifølge Cars Directory. The Model D inneholdt en 288-tommers, 35 hestekrefter V8-motor med en tre-trinns girkasse og Zenith forgasser.
Innovations

Chevy solgte sin første lastebil i 1918. I 1929 introduserte selskapet sin første seks-sylindret motor. Den første Chevy stasjonsvogn dukket opp i 1939. Chevy lanserte banebrytende Corvette i 1953. Det var den første bilen med en glassfiber kropp, ifølge Edmunds. Chevy introduserte verdens første drivstoffinnsprøytningsmotor i 1957, ifølge Cars Directory. Camaro gjorde sin debut i 1967 for å konkurrere med Fords vellykkede Mustang, ifølge Edmunds. Camaro ble en umiddelbar klassiker, som består av 10 prosent av Chevy totale omsetning i det første året av produksjonen.
Modern Era

Som svar på energikrisen i 1970 , Chevy forminsket mange av sine modeller - inkludert Caprice og Malibu - å appellere til budsjett-bevisste forbrukere, ifølge Edmunds. Selskapet introduserte også mindre modeller som Chevette og Vega. På 1980-tallet ble Chevy en leder i lastebil og SUV salget. Som General Motors fortsetter å slite i dag, forblir Chevrolet sin mest lønnsomme divisjon. Selskapet har omfavnet dagens markedstrender ved å fokusere på produksjon av hybrider og drivstoffeffektive biler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/99050.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller