Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

The History of Compact Cars

Historien om kompakte biler er historien om engineering for både drivstofføkonomi og lave kostnader. "Compact bil" er et amerikansk begrep som brukes for å beskrive en bil mindre enn en mellomstor sedan. Historien om kompakte biler dateres tilbake til begynnelsen av bilindustrien æra og slutter med moderne produksjons biler som fokuserer på lav anskaffelseskost, sikkerhet og drivstofføkonomi. Mikrobiler

Tidlige design av svært små, svært rimelige biler som brukes svært lite drivstoff begynte etter andre verdenskrig. Mikrobiler, eller boble biler, var tre-eller firehjuls kjøretøy som vanligvis hadde to seter, en for føreren og én for passasjeren. Noen av disse biler plassert setene ved siden av hverandre, og andre passasjer plassert bak føreren. Tidlige produsenter av microcars inkludert Messerschmidt, BMW, Sunbeam og Singer.
Citroën 2CV

En av de tidligste kommersielt vellykkede kompakte biler var Citroë , n 2CV. Produsert 1949-1990, har 2CV en av de lengste produksjonen går i bilhistorie. Den opprinnelige 2CV brukt en luftkjølt 375cc motor. Den opprinnelige modellen produsert ni hestekrefter og kan oppnå en toppfart på 40 mph. Det ville ikke være før 1981 at en 2CV ville ha en stor nok motor for sikker kjøring på USA motorveier. Selv om det var rimelig og hadde plass til fire voksne, den 2CV var stumpen av mange vitser, blant annet ett som tyder på at 2CV kunne gjøre null til 60 "på en dag."
Chevrolet Corvair

Chevrolet Corvair var en tidlig amerikansk steg inn i kompakt bil markedet. Introdusert i 1960, hadde plassen corvair en bakmontert, luftkjølt 140-kubikk-tommers motor som produserte 80 hestekrefter. Motoren ble senere erstattet med en 95-hestekrefter modell. Den corvair var ment å vise frem moderne suspensjon teknologi og å være en rimelig liten bil som var morsom å kjøre. Imidlertid førte tekniske feil i suspensjon i den nå beryktede bok "usikre når som helst Speed" av Ralph Nader.
Volkswagen Rabbit

VW Rabbit var den første kompakte hatchback å bli godt mottatt i det amerikanske markedet. Introdusert i 1975 med en motor som produserte en mager 70 hestekrefter, hadde det brukbar ytelse med anstendig drivstofføkonomi og komfort. Volkswagen begynte å tilby en diesel modell som fikk utrolig drivstofføkonomi, men kunne bare oppnå 48 hestekrefter. I 1985 ble Rabbit omdøpt til Golf i Nord-Amerika.
Datsun Sunny

Datsun Sunny, selges som B310 i Nord-Amerika, var en av de første japanske kompakte biler som skal selges i USA. Produsert 1977-1981, kom det inn en rekke karosserivarianter, inkludert en fire-dørs sedan og stasjonsvogn, og en to-dørs coupé og stasjonsvogn. Avhengig av modell, utfordret det enten en 1397cc firesylindret motor eller en 1171cc firesylindret motor.
Daewoo Matiz

Daewoo introduserte Matiz i 1998 med mye fanfare. Den ble designet av Giorgetto Guigiaro, og som sådan hadde en unik visuell appell. Den Matiz utfordret en 796cc motor som kan oppnå en toppfart på nesten 90 mph. Det gjorde null-til-60 i en respektabel (for en tre-sylindret 796cc motor) 17 sekunder. Den opprinnelige Matiz kropp stil ble endret kosmetisk i 2003.As av 2009, er Matiz produsert av en rekke produsenter som lisensierer bilen design. Produsenter inkluderer Formosa Motors i Taiwan og Chevrolet, som har re-branded bilen "gnist" og selger bilen i Europa, Sør-Amerika og Asia.
Smart Car
< p> Den mikrobil ble gjenfødt i 1998 med produksjon av Smart. Smart er designet av den sveitsisk urmaker Swatch og produsert av Mercedes-Benz. Smart er en svært uvanlig bil design, som har to seter og en tre-dørs kombikupé utforming. Med plast karosserideler som er skiftes av brukeren og resirkulerbare, har bilen en rekke nyskapende grønn bil design. Den idrett en en-liters motor som produserer 78 hestekrefter, som gjør en bil dette lyset sporty og morsom å kjøre. Smart-bilene er fordelt i Nord-Amerika ved Penske Automotive.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98832.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller