Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

History of the Ford Y-Block

The Ford Y-blokken er en V8-motor. Ford Motor Company introduserte denne toppventil stempelmotor i 1954 som en erstatning for Ford Flathead motor, som var en side-ventilforsynt motor. Y-blokken varte til tidlig på 1960-tallet for biler og på midten av 1960-tallet i lastebiler. Den 239 cu

første Y-blokken Motoren var en 239 cu. De viktigste målene for denne nye motoren var bedre forskyvninger og forholdet mellom komprimering. Det kalles en Y-blokken fordi motoren hadde dype gulvlister. Dette Gulvlister laget motoren ser ut som en Y. De 239 cu hadde 130 hestekrefter, en stor forbedring over Flathead. Sammenlignet med Chevrolet V8-motorer av samme tid, Y-blokken utføres bedre på de fleste områder.
Problemer

Y-blokk motor hadde problemer med oljing i rocker sjakter. Fordi oljen først passerte gjennom veivaksel og cramshaft lagrene før de kommer til rocker sjakter, det noen ganger ikke får nok olje til de rakett sjakter. Et annet problem var forskyvning grensen. Y-blokken var svært anspent og lite for en V8 og eventuelt tillegg av luksusvarer som servostyring og makt bremser tappet mye av kraften fra motoren.
Neste versjonene

En av fordelene med Y-blokken er den lave kostnaden for produksjon. Det hadde mindre avstøpning kjerner enn Flat, noe som gjør fremstillingen av motoren mer kostnadseffektiv. Ford neste produsert 256 og 272 cu motorer ved å implementere en kjedelig økning. Mesteparten av standard Ford på tiden brukte 272 cu motor. Også, som begynner i 1954, ble Ford Y-blokken også brukes i Mercury biler.
292 cu

I 1955 brakte Ford ut 292 cu Y- blokkere. Ved først brukt i Mercurys, Thunderbird og andre dyrere Fords, ble den 292 cu motor et alternativ for alle Fords i 1956. De 292 cu ble også en populær motor i Ford lastebiler. Denne V8-motoren ble også populært i land som Australia og Argentina. Mange bil amatører ville gå på å bruke 292 motorblokk og slå ned strømnettet, noe som vil gjøre motoren enda mer holdbar.
Slutten av Y-blokken

Det siste modell av Y-blokken var 312 cu, som Ford begynte å produsere i 1956. Den 312 var den mest avanserte Y-blokk motor, sportslige sentrifugal forhånd distributør, en nyere versjon av forgasseren og store eksos manifolder med forbedret inntak konfigurasjon. Y-blokken ville gå inn for å bli erstattet av Ford FE motoren og Windsor motor. Det siste året Ford brukte Y-blokken i nye modeller var 1964.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98771.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller