Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Nissan 280ZX History

Også kjent som Datsun 280ZX, var Nissan 280ZX en bil produsert mellom 1978 og 1983. Det ble opprettet for å være etterfølgeren til Datsun Z, som varte bare fem år. I 1979, oppkalt Motor Trend Nissan 280ZX Import Car of the Year. Mens bilen var noe populært i USA, solgte Nissan det mest 280ZXs i Europa. Original Model

Den første Nissan 280ZX ble lansert i Japan i 1978, mens den amerikanske versjonen kom ut i november 1979. Bilen ble kalt Datsun 280ZX i Amerika, men det var co-branded av Nissan. I Japan ble bilen kalt Fairlady Z. Bilen hadde en L28 inline-6 ​​motor og var tilgjengelig i både en 2 - eller 4-seters versjon. Toppfarten for bilen var 121 mph.
Forbedringer

Mens 280ZX beholdt mye av de samme utseende som den forrige Z-modellen, foruten motoren, resten av bilen var helt annerledes. Den viktigste forskjellen var legemet var blitt aerodynamisk utformet. Den 280ZX var den første bilen noensinne testet i en vindtunnel ved Nissan. Etter disse testene, hadde den nye modellen et lavere tyngdepunkt og bedre vektfordeling enn Z. Forbedringer ble også gjort i bremsing og styring. Til slutt ble bakenden av bilen utvides til en større gass tank.
Debut og

Mens bilen debuterte til store salg, vurderinger ikke var alle positive. Mens noen mennesker likte de nye tilpasninger i modellen, trodde andre den 280ZX manglet sportslighet av forrige Z-modellen. I 1980 og 1981 innførte Nissan T-bar tak for 2 - og 4-seters modeller, henholdsvis. Dette betyr taket hadde to paneler som kunne fjernes. Dette gjorde at sjåføren føler seg som om han var i en kabriolet, men ga beskyttelse i tilfelle av en velt.
Turbocharge

Det neste trinnet i utviklingen av Nissan 280ZX var innføringen av en turboladet modell i 1981 i USA. På den tiden var dette den raskeste japanske import på det amerikanske markedet, og tredje bak to Porsche modeller for den raskeste bilen tilgjengelig i USA. De japanske modellene kom ut i både automatiske og 5-trinns manuell girkasse versjoner.
Endelige modellen

Nissan avviklet 280ZX i 1984, og erstatte den med Nissan 300ZX. Eldre modeller av bilen alderen dårlig og Consumer Guide sa bilen manglet "sjel" i en 1981 road test. Bilen kunne ikke konkurrere med salg fra andre sportsbiler som en ny modell av Alfa Romeo. Imidlertid har 280ZX fortsatt verdi i dag, og det tiltrakk kjendiser som Paul Newman, en stor forkjemper for bilen, som dukket opp i reklamer og brukte den til å rase.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98770.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller