Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Hva er en Quadrajet Carb?

The Rochester Quadrajet forgasseren er en to-trinns, fire fat forgasser som ble brukt på de fleste General Motors produkter etter 1967. Dens grunnleggende design ble avledet fra tidligere forgassere i 1950, men de små barnetrinn to jetfly ga det en økonomisk fordel. Den massive bakre doble dyser, som aktiveres med vakuum ved slutten av 1970-tallet, kunne ta en tung skudd driver også. Som forgassere ble erstattet med bensininnsprøytning ble Quadrajet linjen fases ut, nå kun produsert som reservedeler. Quadrajet kommer på Scene

I slutten av 1960 ble det føderalt mandat utslippskrav begynner å danne. Behovet for en mer økonomisk motor var begynt å påvirke bilindustrien, og Rochester hadde allerede utviklet Quadrajet for nettopp dette formålet. Den svært enkle to-scenografi vil passe de fleste motor krav og likevel opprettholde effektiviteten, dersom operatøren holdt gasspedalen på et minimum. Det viktigste som gjør Quadrajet forgasseren forskjellige er de mindre primære jetfly, og de store sekundære jetfly som åpnet opp for å tillate mer drivstoff når gasspedalen trykkes inn. Alle andre forgassere som hadde en fire-fat design ville ha fire like store jetfly, som var verre for drivstofføkonomi ved lavere hastigheter.
Identifikasjon av en Quadrajet

Den Rochester forgasseren er lett å få øye på, i forhold til andre merker, på grunn av den skrå-formen foran inntaket og kvele. Det er for det meste montert på GM-produkter, men i en kort tid noen Forder ble produsert med den. Mange har sammenlignet den med en paring mellom en to-barrel økonomi forgasser og en fire-barrelled en, og den raskeste giveaway er den massive bakre jet inntak, dekket med vakuum-betjente dører. Brennstoffyllestussen, med filter, vil bli montert på forsiden av forgasseren; vakuum linje beholdere vil forbli relativt lik mellom vanlige årets modeller
forgasser Design og Data
<. br>

raskt bli den foretrukne forgasseren for alle seks eller åtte sylindret motor, på slutten av 1970-tallet, traff utslipp begrensninger igjen. Den Quadrajet var utstyrt med en datastyrt blanding stafett, og gitt en elektrisk choke. For mange entusiaster ble det vanskelig å "tune" den Quadrajet, på grunn av begrensninger i datamaskinen oppsett.
Slutten på en epoke

Flere utslipp sensorer ble plassert i luftinntak og eksos, og de ville meter frekvensen av drivstoffblandingen basert på data innhentet. Når føleren mislyktes i å virke korrekt eller åpningene ble utvidet for å tillate bedre strømning, ville datamaskinen helle blandingen for langt eller anrike det for mye, noe som fører til problemer. Enkle problemer som "vapor lock" var felles for forgassere på varierende høyder, mens bensininnsprøytning datamaskiner kan løse dette problemet med relativ letthet, som fører til den økende populariteten til FI og det er mylder av design.
Quadrajet dag

Quadrajet forgasseren ble oftest kopiert, og mest vellykkede, forgasser av all tid. Det var en av de siste i produksjon før eventuell bytte til innsprøytning, og det fremdeles er populært med rebuilders. Den hevdvunne tradisjonen med undervisning noen hvordan å gjenoppbygge en klassisk forgasser vil svært ofte inkludere Rochester Quadrajet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98797.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller