Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> kjøp av brukte biler >> Content

Forskjellen mellom Black Book & Blue Book verdi

Når det gjelder å kjøpe eller selge en bil, er det viktig å dra nytte av de verktøyene som er tilgjengelige for deg. Kelley Blue Book og Black Book er to store ressurser tilgjengelig som kan hjelpe deg å vurdere prisen på en bil du ønsker å kjøpe eller selge. Men er en bok overlegen til den andre? Hva er forskjellene mellom dem? Historie

I 1918 grunnla Les Kelley, en forretningsmann fra Arkansas, en bilforretning med ikke mer enn tre T-Ford. Hans eneste ansatt var hans 13 år gamle bror. I 1926 opprettet Les Kelley signaturen Kelley Blue Book. Selve navnet stammer fra en gammel register som viser de av sosieteten og ble kåret til "blå bok."

I 1955 grunnla tre forretningsmenn Black Book i Georgia. Disse mennene deltok ofte forhandler-bare, lokale bil auksjoner. Ta notat av prisen uregelmessigheter mellom auksjoner, satt mennene ut for å holde nøyaktig markedsverdier til hjelp i auto kjøp og salg beslutninger. Innen et par år, snudde mennene sine poster i et nasjonalt magasin oppføringen dagens brukte kjøretøy priser.
Kelley Blue Book

Ifølge Kelley Blue Book, en ut av tre personer bruker Kelley Blue Book når du ønsker å kjøpe eller selge en bil i USA. Kelley Blue Book samler sin informasjon ved konsekvent å delta og analysere resultatene og priser fra bil auksjoner. Fra disse auksjonene, vurderer de bilene og rangere dem basert på fire grader: Utmerket, god, rettferdig og dårlig. Fra disse kvalifikasjonene setter Kelly Blue Book en engros-pris. Disse prisene inkluderer avgifter knyttet til auksjonsgebyrer, istandsetting og transport.
Black Book

The Black Book er en kilde begrenset til forhandlere og finansieringskilder. Nettstedet gir ikke brukerne med data, heller det knytter og kobler deg med forhandlere. Denne verdien guide, som motsetter seg til de andre, er bare guide som er publisert ukentlig i stedet for månedlig. Prisene er samlet inn gjennom online eller direkte bilforhandlere. Andre verdi bøker dissekere verdi basert på trade-in, sentre privat fest, eller retail tall, Black Book sin oppmerksomhet på engros verdier med bruk av disse kategoriene: ekstra ren, ren, gjennomsnittlig eller grov. Noen ganger vil det Black Book utløse spesielle problemer med fokus på sjeldne eller klassiske biler, kjent som Black bokens Cars av spesiell interesse (KPI). KPI inneholder over 14 000 biler fra årene 1946-2007.
Forskjeller

Selv tilsynelatende like, Black Book og Kelley Blue Book tjene litt ulike formål. Lynn Faeth, eier av The Scout Connection forhandler i Iowa, hadde dette å si om de to bruksområder:. "Jeg bruker Kelley Blue Book og Black Book for bruktbil verdivurdering Men Black Book KPI er min bærebjelke i å bestemme den sanne verdien av noen sjeldne eller uvanlige kjøretøyet som jeg kjøpe eller selge. " Både Black Book og Kelley Blue Book kan hjelpe med å finne engrospriser for nye eller brukte biler, men hvis du ønsker å vurdere prisen på en klassisk bil, stokk med Black Book.
Hensyn

Både Kelley Blue Book og Black Book hevder de tilbyr den mest nøyaktige informasjon til best passer deres kjøpere og selgere. Begge ressursene er til syvende og sist pålitelig, og lignende, men søkeresultatene kan avhenge av bestemte kjøretøy eller spesifikke markeder. Når du er i tvil, se gjennom dem begge for å se hva som passer dine behov. Kelley Blue Book og Black Book er begge tilgjengelige for gratis online.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/buying-used-cars/77517.html

Previous:
Next:

kjøp av brukte biler