Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hva skjer når en foraksel Breaks?

Kjøring noen bil er ingenting, om ikke en øvelse i konstant blind tro. Bare det faktum at enhver fotball mamma i verden kan ta en 50 mph kurve uten å lure på hva som ville skje hvis et dekk blåste, brøt en ball joint eller en aksel-aksel knakk er testament til de pragmatiske fordelene ved bevisst uvitenhet. Likevel skader det aldri å være forberedt på enhver eventualitet, spesielt hvis du befinner deg i en situasjon der brudd er sannsynlig. Åpen differensial, akselererer i en rett linje

fleste biler bruker "åpne" differensialer, hvilken rute kraft til hjulet med minst trekkraft. Hvis du bryter en aksel-aksel eller konstant hastighet felles i en forhjulsdrevet bil med en åpen differensial mens akselererende i en rett linje, og deretter makt vil bare strømme inn den ødelagte aksel og spinne den. Motoren vil rev og akselen vil spinne, men bilen vil ikke flytte. Det samme gjelder for forakselen-sjakter i en 4WD lastebil, men hvis aksel røret i seg selv bryter, så oddsen er at lastebilen vil nose-dive ut i veien.
Locked Differential, akselererer i en Rett linje

Mange ytelse biler bruker låst, limited-slip eller "moment biasing" differensialer. Låste aksler er nettopp det, venstre og høyre hjul alltid slå i samme hastighet. Limited-slip differensialer kan overføre hele eller deler av kraften til hjulet med best veigrep - den spinner saktere - og dreiemoment-vektingsfunksjoner differensialer kan overføre noen, men ikke alle av strømmen. Med noen av disse forskjellene, vil bilen plutselig dreier i retning av den ødelagte aksel siden det andre hjulet er den som gjør alt de presser.
Åpen differensial, akselererer ut av en kurve

Hvis aksel-aksel er på innsiden av en kurve - høyre side for en høyre-hander, forlot for en venstre-hander - mens akselererende ut av en kurve, bilen vil mest sannsynlig dart innover mot kurve. Forhjulsdrevne biler og lastebiler i 4WD naturlig utviser en viss understyring som front dekk kampen for å både akselerere bilen og holde det snu. Skulle aksel-aksel pause på en forhjulsdrevet bil, vil det fort-sving inn i et no-wheel-drive og sannsynligvis vise nøytral håndtering. En 4WD lastebil eller all-wheel drive bilen vil plutselig bli til en bak-driver, noe som kan resultere i snap overstyring og en sannsynlig Spinout hvis føreren ikke løft av gass snart nok.
LS eller TB Differential, akselererer ut av en kurve

Front hjul stasjoner med en limited-slip eller moment biasing differensial vil vise en noe mer alvorlig overstyring tilstand som strøm strømmer fra innsiden dekk til utsiden . En clutch-type limited slip kan indusere en alvorlig overstyring tilstand og mulige Spinout, hvis den er kraftig nok til å overføre alle motorens kraft til ett hjul. Det samme gjelder for all-wheel biler og 4WD lastebiler med en LS eller TB differensial, men langt mer.
Locked Differential, akselererer ut av en kurve

Fully låst foran differensialer vil fungere litt annerledes enn de som lar hjulene å spinne på ulike hastigheter. Dette gjelder spesielt off-road, som er det eneste stedet du vil sannsynligvis se noe med en låst foran differensial. Biler har differensialer fordi utenfor dekk må slå raskere enn innsiden dekk, hvis du låse differensialen, vil innsiden dekk alltid spinne mens du vrir og bidrar lite til ingen trekkraft. Under disse omstendigheter kan lastebil bryte enten innenfor eller utenfor aksel, avhengig av forholdene.
P Hvis innsiden aksel pauser, vil all kraften går på utsiden dekk, indusere en understyring tilstand. Hvis de ytre aksel pauser, vil det dekket få trekkraft mens innsiden dekket fortsetter å spinne, indusere en nøytral til understyring tilstand. En påminnelse om, kan en låst differensial gjøre akkurat det motsatte, spesielt hvis bilen ikke har nok strøm til å spinne utsiden dekk når du svinger, eller spinne innsiden dekket under en krapp sving.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/75583.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair