Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Ting å vite om Air Suspension

Luftfjæring systemer har blitt installert i biler siden 1950. Luftfjæring har flere ulike funksjoner. Det holder bilen så plant som mulig på varierende terreng og hever eller senker bilen på off-road og luksusbiler. Ved høy-ytelse modeller, vil luften suspensjonen justere stivheten av suspensjonen for å øke evnen til håndtering av kjøretøyet. Invalidiserende

Noen biler som er utstyrt med luftfjæring, primært Lincolns og Fords, må ha system deaktivert før du løfter bak på bilen. Systemet er deaktivert ved å vippe en bryter. Denne bryteren er vanligvis plassert i bagasjerommet på bilen, se i instruksjonsboken. Unnlatelse av å deaktivere systemet kan resultere i luftfjæring sviktende og bak på kjøretøyet vil sitte svært lavt før det er reparert, dette reparasjon er ganske dyrt også
Replacement

På noen luftfjæring utstyrte biler, kan air ride system byttes ut for en standard suspensjon. Dette er vanligvis utføres når suspensjonen systemet svikter og krever en fullstendig overhaling. Utskiftningen systemet vil ha to standard sjokk og en fjær å erstatte kollisjonsputer.
Aldring
p Som luft suspensjoner alder, kan kollisjonsputen bli tørr og begynner å sprekke. Disse sprekkene kan føre til lekkasjer og til og med brudd. En rutinemessig inspeksjon av luftfjæring bør utføres på alle de store serviceintervall å fange opp problemer før de oppstår.
Mechanics

luftfjæring er en relativt enkel system mekanisk. Den består av bare tre hovedkomponenter: kompressor, kollisjonsputer og struts. Kompressoren går ut av strøm og det er hva som gir tilførsel av luft. Luftposene er simpelthen gummi sekker som fylles med luft for å heve kjøretøyet og avløp for å senke kjøretøyet. Struts er det å bare absorbere harde slag og beskytte poser fra plutselige kompresjon fra en hard kul. Mens mekanikerne er enkle, elektronikken i de nyere systemene er ekstremt kompleks.
Historie

kollisjonsputen ble først satt på en produksjonsbil med Cowey Motor Works av Storbritannia i 1909. Ideen ikke slo an på den tiden fordi systemet lekket. Firestone skapte den første fungerende luftfjæring for en eksperimentell linje av kjøretøy kjent som Stout-Scarab i 1933. Luftfjæring ble tilgjengelig på nesten alle amerikanskproduserte bilen i 1958.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/72581.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair