Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hva er farene ved Radiatorer?

Annet enn de med luftkjølte motorer, alle bilene har radiatorer av noe slag. Selv om disse viktige varmevekslere er generelt godt utviklet, bør det aldri bli glemt at de ofte inneholder kokende, giftig væske under ekstremt press. I tillegg er mange radiatorer også inneholde et integrert oljekjøler, hvis innhold som kan være en fare i seg selv. Fluid Burns

Den mest åpenbare fare forbundet med radiatorer er væsken brenne. På grunn av at radiatoren er en del av et lukket kjølesystem som inneholder væske som er regelmessig oppvarmes forbi kokepunktet for vann, de innvendige trykk har en tendens til å være meget store. Fluidet i radiatoren er holdt fra koking av systemets trykk, og plutselig lindre dette trykket vil resultere i en plutselig og eksplosivt ekspansjon av dampen som finnes i fluidet. Dette vil føre til at kokende vann for å spraye oppover i en jet-lignende bekk, skålding hva den berører.

Ett sykehus bidrar til "Journal of Health and Rehabilitation" rapporterte at innen et år, hadde det sett 86 pasienter lider av brannskader i forbindelse med radiator væske. De fleste brannskader var på hode og nakke, og var et resultat av å åpne en radiator cap før væsken hadde avkjølt.
Toxic Poisoning

Frostvæske inneholder et stoff som kalles etylen glykol, som tjener som et smøremiddel og antifrostmiddelet. Denne organiske molekylære forbindelsen er svært giftig og kan inntas som en bivirkning av å bli sprayet med varm kjølevæske. Dessverre har noen som har tidlig åpnet radiatorlokk og har overlevd de påfølgende andre grads forbrenning døde av nyresvikt på grunn av frostvæske forgiftning.

En side fare for radiatorer er ikke for mennesker, men dyr. Etylenglykol er kjemisk ligner på sukker og har en søt smak som dyrene ikke kan motstå. Merkelig notatet er at en av motgift mot frostvæske forgiftning er etanol, som kan leveres enten intravenøst ​​eller ved raskt inntak av gin, vodka, whisky eller hjemmebrent. Oral levering er langt mindre sikker enn intravenøs levering og bør bare vurderes førstehjelp til lege eller ambulanse.
Oil Brann

En av de mindre kjente farene av radiatorer er oljen brann. Kjølevæske radiatorer ofte huse en sekundær radiator for overføring væske. Hvis dette kjølevæske system eksternt ryker en eller annen grunn, kan det spray tynn og meget brannfarlig overføring væske på varme motordeler. Girolje vil nesten umiddelbart antennes hvis det kommer i kontakt med en eksos manifold eller katalysator.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71629.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair