Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan du bytter termostat på en 2001 Grand Caravan

Skifte termostat er viktig for driften av 2001 Grand Caravan. Termostaten bidrar til å regulere motorens temperatur, slik at kjølevæske kan strømme igjennom etter behov. Det hjelper også bringe motoren opp til normal driftstemperatur i kaldt vær. Når termostaten blir sittende fast i lukket eller åpen stilling, er det på tide å skifte det ut. Hvis termostaten ikke er erstattet i tide, kan det føre til overoppheting av motoren. Du trenger
Motorkjølevæske
Ratchet og socket sett
Momentnøkkel
Spårskruvmejsel
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret og koble fra minuspolen fra batteriet. Finn tappekranen på passasjersiden av radiatoren, langs bunnen og posisjon fangsten pan under den.
2

Åpne tappekranen og la kjølevæsken renne ut av kjølevæske utvinning press container . La vent hetten på beholderen mens du utfører dette trinnet. Etter at fluidet er fullstendig tømt ut av beholderen, fjerne hetten for å tillate resten av kjølemiddel i kjøleren renne ut. Sett på lokket og lukke tappekranen etterpå.
3

Finn øvre radiator slangen på toppen passasjersiden av radiatoren og spore den før den ender på termostathuset nær topplokk . Fjern beholde klemmen som holder den øvre radiator slangen til termostathus og slip slangen av.
4

Fjern boltene som holder termostathuset på plass. Løft termostathuset opp og fjerne den for å avsløre termostaten. Legg merke til plasseringen av termostaten, og deretter fjerne den og pakningen. Skrape av eventuelle gjenværende pakning med en flat skrutrekker.
5

Installer den nye termostaten i samme posisjon som den gamle termostaten og installere pakningen over anleggsflaten. Senk termostathuset på plass og bruke en momentnøkkel til å stramme boltene til 250 punds. Sett den øvre radiator slangen tilbake på termostathuset utløp og fest beholde klemmen.
6

Demonter ventilen lokket fra kjølevæske utvinning press container. Finn luften lufteskruen på termostathuset og hell kjølevæske i beholderen inntil en jevn strøm av det kommer ut av luften blø. Stram luften lufteskruen når du er ferdig.
7

Flytt fangbrettet ut av veien og starte motoren. Overvåke kjølevæskenivået og fyll etter behov. Kast den gamle kjølevæske i en miljøvennlig måte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70004.html

Previous:
Next:

kjølesystemer