Chevrolet S10 Problemer

Chevrolet S10 lastebil serien ble produsert mellom 1982 og 2003, og inkluderte S-15, GMC Jimmy og Blazer varianter. Flere motoren valg ble brukt: de 2,2 og 2,5 liters firesylindrede bensin motorer, den 2,8 og 4,3 liters V-6 motorer, og en tidlig diesel. Senere modeller inkludert on-board diagnostiske datamaskiner. Som utformingen ble forbedret det ble lettere å vedlikeholde og feilsøke med ekstra datamaskin sensorer, og en migrering til elektroniske komponenter i stedet for mekaniske seg. Minner og designfeil ble redusert innen utgangen av bilens løp, og reparasjon av S10 ble forenklet i forhold til sammenlignbare modeller. Motorer

De tidlige årene av S10-modellen ble fokusert på å skape konkurranse for asiatiske små lastebiler, og deres økonomi og pålitelighet. S10 ble tilbudt med en tung, støpejern 2,5 liters firesylindret, en diesel motor og en 2,8 V-6 fra bilen divisjoner av General Motors. Alle var sørgelig underpowered, og V-6 var beryktet for å være upålitelige som en lastebil motor. Problemer med V-6 var varme-relaterte hodet svikt, datastyrte forgasser problemer og lavt dreiemoment. Den 2,8 liters motor ble erstattet med 4,3 liters versjon, som viste en mer robust kraft-anlegg som var egnet for lav-moment lastebil applikasjoner. Den 4,3 utviklet seg til det var den eneste motoren valget tilgjengelig for Jimmy og Blazer S10 varianter. Denne V-6 hadde sin andel av problemer, inkludert en design feil som forårsaket "loping" på tomgang. Den 2,2 liters firesylindret var erstatningen for den gamle 2,5 "Iron Duke" motor, som igjen ble lånt fra personbiler applikasjoner.
Bremser

S10 bremser var opprinnelig en front-disk, bak-drum set-up, som forandret for 1998-modellen år til fire hjul skivebremser. Tillegg av anti-lock bremsesystemer i 1992 lagt til kompleksiteten i S10 bremser. Tilbakekalling for den nyutviklede ABS plaget bremsesystemer for hele S10 linje, og problemer med den bakre parkeringsbrems som ble innlemmet i skivebrems utformingen var vanlig. Den hydrauliske master sylinder design hadde ikke forandret seg mye i løpet av produksjonen, og problemer er sjeldne. Andre problemer med S10 bremser er vanligvis forårsaket av materialene som brukes for reservedeler, og keramiske pads er kjent for å være bedre på disse lastebilene enn semi-metalliske seg.
Interiør

Problemer med bygging av interiøret utviklet med innføringen av den andre generasjonen av S10s i 1993. På de første generasjon modeller, interiør dash og panel materialer var av høyere kvalitet og sikret med kraftigere mounts, den andre generasjonen er løs, for det meste plast paneler ofte knirket og skranglet, i motsetning til forrige modellens forskjellige byggeteknikker. Disse innvendige endringer ble ansporet av et behov for lavere produksjonskostnader, og et nytt dashbord plattform for General Motors produkter. Nedleggelsen av New Jersey GM produksjonsanlegg kort tid etter den andre generasjonen innledning også tvunget de fleste av den delen produksjon til Canada, der de nye interiør deler ble gjort.
Uavhengig fjæring

S10 bruker en uavhengig forhjulsoppheng for firehjulsdrevne modeller, som var en trade-off for den lille størrelsen på disse truckene. IFS ble vanlig etter lanseringen av S10, spesielt i SUVer. De twin-aksel, konstant hastighet ledd er mer delikat enn sine solide aksel kolleger, og problemer kan oppstå med dårlig vedlikeholdt aksel støvler lekker væske. Dette kan tørke ut felles, og slites ned de interne lagrene raskt.
Aftermarket

Mens de tilgjengelige deler til første generasjon lastebiler var vanlig, den andre generasjons design led av kvalitet erstatning del problemer og manglende støtte for Jimmy og Blazer ettermarkedet add-on deler. Problemer med defekte deler var med drivstoffpumper, on-board diagnostiske sensorer og inntak manifold pakninger, som ikke var produsert til fabrikkens spesifikasjoner. Ved hjelp av kvalitet deler for utskifting ble et problem, spesielt etter at modellen ble avviklet i 2003 i favør av den helt nye Colorado pickup lastebil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64230.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer