Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Verktøy for a Car Body

Butikker som spesialiserer seg i å fikse og gjenopprette kjøretøy karosserideler er avhengige av en rekke håndholdte og pneumatiske (luft-drevne) verktøy for å klippe, sand, bli med og forme metall. Om bilen body shop arbeider hovedsakelig i kollisjon reparasjon eller restaurering vil avgjøre hvilke verktøy som er sannsynlig å bli brukt oftere enn andre. Karosseri-verktøy kan kategoriseres i syv hovedkategorier: sliping og sliping verktøy, sveisere og plasma kuttere, pneumatiske skiftenøkler, pneumatiske forme /skjæring /bli med verktøy, Manuelle klinkemaskiner, håndholdte verktøy og spesialiserte bulk-reparasjon verktøy. Sliping /slipeverktøy

Sliping verktøy som vinkel Sanders, vertikal luft Sanders, sliping boards, dual-action (DA) Sanders og planslipere brukes til å jevne ut utførelser, som forbereder metall paneler for maling teknikk. Grinders er vant til polsk og buff ved å fjerne lag av skadet metall, og kan også brukes til å skjære av rustne bolter eller fjerne rust fra metall panel.
Sveisere og plasma kuttere

Spot sveisere, stud sveisere og MIG (metal gass) sveisere arbeid ved å bli metalloverflater sammen ved hjelp av ekstremt høy varme. Denne prosessen gjør kroppen paneler, kropp ramme seksjoner og andre strukturelle komponenter som skal slås sammen. Plasma stanser bruke en høy spenning lysbuen og komprimert gass sammen for å skjære gjennom forskjellige tykkelser av stål. Dette kan brukes til å fjerne skadede deler av panel eller kutte ut områder med rust i et større ark av stål.
Pneumatisk fastnøkkel

Air skraller og muttertrekker brukes til å raskt fjerne muttere og bolter på et kjøretøy og hjelpe kroppen butikk i demontering prosessen. Begge verktøyene er drevet av komprimert luft, og har en høy grad av dreiemoment. Fordelene med å bruke en pneumatisk skiftenøkkel over en håndholdt skiftenøkkel er at den pneumatiske sparer tid, kan brukes på trange steder og krever ikke mye kraft til å bryte gjenstridige eller rustne bolter. Air skraller tendens til å være mer kompakt, mens en muttertrekker kan levere overlegne dreiemoment makt.
Pneumatisk Shaping /skjæreverktøy

En luft hammer er en drevet mekanisk hammer som kan brukes til å hamre paneler i form, mens pneumatiske nibblers og sakser benyttes for å skjære gjennom metallplater og etterlater en jevn kant. En pneumatisk flens benytter ekstremt høyt trykk for å kreppe to stykker av metall sammen uten behov for sveising eller nagling. Pneumatiske meisler kan brukes til å fjerne rust eller bryte fra hverandre punktsveisingen.
Manuelle klinkemaskiner

riveter, eller klinke pistol, er et mekanisk feste enhet som bruker en bolt, pin og høyt trykk for å skape en permanent skjøt som løser to metallstykker sammen. Manuelle klinkemaskiner blir ofte brukt i auto body butikker for å bli med metallplater sammen eller til rammen av bilen og er tilgjengelig i pneumatiske og hånd-opererte versjoner.
Håndverktøy
p Det er en rekke håndholdte verktøy som vanligvis brukes i auto body butikker. En body shop vil også kreve komplett håndholdt skralle og skiftenøkkel sett, en sekskantnøkkel sett og et utvalg av flat-blad og Phillips skrutrekkere. Driller og bits brukes til å lage skruehull og klinke pilot hull, og brekkjern er også hyppig brukt, for det meste i ferd med å demontere et kjøretøy. Noen vanlige håndholdte verktøy er utviklet spesielt for bruk i bilindustrien. Et eksempel på disse vil være frontruten fjerning verktøy som hjelpemiddel i fjerning av frontruter fra kjøretøy, og våren kompressorer, som brukes til å komprimere fjærene funnet i bildører og suspensjon forsamlinger.
Dent Repair Verktøy

Mange karosseri butikker ofte bruker kroppen hammer og dolly sett å slå ut bulker og reparere deformerte områder i kroppen paneler. Rullens (en flat eller avrundet stykke metall) holdes til baksiden av metallet panel mens hammeren brukes til å slå på forsiden. Metallplater er klemt mellom to stykker og små bulker og rynker er flatet ut ved påvirkning. Verksteder kan også bruke et lysbilde hammer, som er en enhet som består av en lang metallstang, og en vekt. Stangen er satt inn i et hull boret i midten av bulk i metall panel og tregheten i vekt blir brukt til voldsomt trekke ut bulk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/body-shops/62467.html

Previous:
Next:

Body Shops