Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Hva er terskelen Temperatur for katalysator ?

Katalysatoren på en bil serverer en viktig funksjon med å rydde opp noen av de forurensninger som følge av forbrenning av fossilt brensel . Funksjon

Katalysatoren arbeider for å fjerne hydrokarboner og karbonmonoksid fra eksosutslipp av kjøretøy. Det gjør den ved hjelp av en treveis katalysator for å konvertere karbonmonoksid , hydrokarboner og lystgass til vann og karbondioksid .
Normal driftstemperatur

Ifølge AA1Car . com, kan normal driftstemperatur av konverteringsprogrammet rekkevidde på opptil 1200 til 1600 grader Fahrenheit. Den omformer behov for å nå 400-600 grader for å begynne å virke.
Hvor Hot er for varmt ?

På ca 2000 grader , problemene begynner å dukke opp , herunder degradering og svekkingen av aluminiumoksid sekskanter. Den platina -og palladium- belegg på honeycomb begynner å smelte og synke inn i det keramiske substratet , noe som reduserer dens effekt på eksos . Dette akselererer aldringsprosessen og forårsaker en konvertering til å tape effektivitet . Dersom temperaturen blir for høy eller forblir høy for lenge, kan hele indre arbeid smelter sammen og forårsake blokkering , som fører til mottrykk . Dette kan føre til redusert drivstofforbruk og mindre kraft ved høye hastigheter .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/61085.html

Previous:
Next:

auto Bremser