Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Hvordan erstatte topplokkets bolter

Any topplokk bolt som har strukket forbi det punktet av å returnere til sin opprinnelige form må byttes for å opprettholde riktig lukkekraft på reinstallert hodet. Torque-til-yield bolter må byttes ved fjerning, fordi de er laget for å strekke utover gjenvinne opprinnelige form å utstråler mer lukkekraft på hoder med mindre dreiemoment. Topplokksboltene er vanligvis fjernet for å erstatte en blåst toppakning. Vurder å bytte hodet boltene før du installerer en ny toppakning og sette motoren. Du trenger:
service manual
Torque spesifikasjoner
Drille ordre på Momentnøkkel
Air kompressor med vifte vedlegg
Bottoming trykk
lofri klut
herdet stål skiver
Torque-til-vinkel indikator
Vis flere instruksjoner
en

visuelt inspisere Topplokksboltene for tråd skader og deformasjoner fra stretching. Undersøke trådene for chips og hull. Se på den ikke-gjengede del av bolten under hodet for tegn på strekk. Sammenligne lengdene av de fjernede hodet bolter til hverandre for indikasjoner på stretching. Skift ut alle skadde eller strukket bolter.
2

kjøpe nye Topplokksboltene som oppfyller spesifikasjonene som er oppført i produsentens service manual.
3

rense ut gjengehullene i motorblokken. Bruk en bunnen trykk for å tvinge skitt eller rusk ut av gjengene. Ren løsnet rusk ut av hullene med en kompressor blåser og deretter vri en lofri klut gjennom hvert hull.
4

Smør vanlig-hode bolter med 30 vekt olje før de tres inn i hullene. Ikke bruk smøremidler på dreiemoment-til-yield bolter.
5

Plasser herdet stål skiver på Topplokksboltene at sikre aluminium topplokk. Bruk en kobber mellomlegg sammen med toppakning for hoder som har blitt maskinert glatt.
6

Sett hodet bolter og stram dem for hånd. Utfør ekstra rengjøring på noen gjenget hull som ikke tillater en bolt til tråden under håndkraft. Sett alle boltene før du begynner momenttrekking sekvens.
7

Sett en momentnøkkel for første anbefalte dreiemoment og stram Topplokksboltene i hjerteskjærende rekkefølge spesifisert av bilprodusenten. Følg eventuelle instruksjoner fra toppakning produsenten for å søke gradvis lukkekraft ned over hodet.
8

Torque hver bolt i den angitte rekkefølgen til finalen dreiemoment trykk. Dobbeltsjekke hver bolt for å sikre at de har alle blitt strammet til den endelige moment. Still et moment-til-vinkel indikator på momentnøkkel stasjonen og stram dreiemoment-til-yield boltene til endelig strekke punktet den angitte vinkelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/60278.html

Previous:
Next:

auto Bremser