Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

ABS-bremsesystem Problemer

Anti-lock bremsesystemer (ABS) hindrer hjulene låser løpet panikk stopper eller på glatte kjøreforhold. Systemet overvåker elektronisk enkelte hjulene fart, når den registrerer et hjul er i ferd med å låse opp, slipper det ut til at hjulet brems. Når systemet har problemer, kan det være kostbart å reparere. Å vite hva som forårsaker problemene kan bidra til å holde reparasjon regninger under kontroll. Funksjon og virkemåte

ABS funksjoner i fire modi under bremsing:. Monitor, hold /isolere, slipp /dump, og på nytt

monitor modus er ABS overvåke og sammenligne hjulhastighet sensorer. Hvis det ikke er bremsepedalen innspill eller ratt lås, er dette normal drift.

Hold /isolere modus, har systemet følt ett eller flere hjul slippe til en hastighet tregere enn de andre. Den beregner at hjulet er i ferd med å låse opp og gir energi til isolasjon solenoid å hindre flere bremsetrykk fra å bli brukt.

Å gjenvinne kontroll, ABS de-energi til isolering magnetventil og energi utgivelsen /dump magnetventil, slik at hjulet å spinne og gjenvinne trekkraft. Den trykksatt bremsevæske rutes og lagres i en akkumulator som holdes før det slippes tilbake i systemet.

Nytt modus, er den lagrede bremsevæske under trykk og på nytt til bremsene til å fortsette å bremse bilen .

Denne sekvensen av moduser gjentas til normal brems funksjonen er gjenvunnet. De ABS i sent-modell biler kan sykle mer enn 15 ganger i sekundet.
ABS Deler

input-enheter kalles hjul hastighet sensorer. De er magnetiske induktorer som genererer en AC signal eller, i tilfelle av biler med elektronisk brems Proportioning systemer, en DC bølge. Signalstyrken og frekvensen øker eller avtar i samsvar med hjulet hastighet. Tidlig hastighet sensorer ble plassert i differensialen, senere systemer er i akselen eller hub peiling

er utdataenheter kjent som magnetventiler.. Ventilene og deres spoler er plassert i modulator ventil forsamlingen. Ventilene åpner når spolen er påvirket, og et magnetisk felt bygger seg rundt den. Jernet stammen på ventilen flytter til sentrum selv i magnetfeltet, som åpner ventilen.

Elektronisk brems kontroll modul (ECBM) er datamaskinen som beregner hjulet hastighet i henhold til sensor input og deretter gir energi riktig magnetventil å kontrollere modus.

Vanlige problemer

De vanligste årsakene til ABS svikt involvere hjulet hastighet sensorer. The No 1 årsaken til en ABS lys aktiverende er en forurenset wheel speed sensor. Siden sensoren er magnetisk, tiltrekker det metallpartikler i bremseklossene. Disse partikler er klistret til sensoren og dempe signalet. Rengjøring av sensor gjenoppretter vanligvis riktig funksjon. Dersom metalloppbygning er alvorlig, kan partiklene kile mellom sensoren og dens tone ring og knekke sensoren. Når dette skjer, vann og strø raskt forringes ledningene og chip i sensoren og ødelegge det.

En annen vanlig årsak til ABS svikt er korrosjon i modulator ventil forsamlingen. Dette er forårsaket av en manglende evne til å endre bremsevæske. Som væsken absorberer fuktighet til det punktet av metning, angriper vann metalldelene i ventilen forsamlingen, forårsaker ventiler for å holde åpent eller lukket.
Andre bekymringer

Problemer knyttet til for tidlig lockup eller ingen ABS handling kan spores tilbake til feil hjuldiameter eller feilaktige hjuldiameter. Trenden med å erstatte fabrikken hjul og dekk med større diameter hjul kan føre til problemer med ikke bare ABS men med speedometer og andre systemer.
P Det er to løsninger. Den første er å benytte dekk med riktig utvendig diameter. Så lenge dekkene er riktig diameter, kan hjulet bli hva diameter du ønsker. Det andre middel er å rekalibrere kjøretøyets datamaskin for å kompensere for endring av diameteren. Biler og lastebiler som bruker CAN (Controller Area Network) datamaskin protokollen har denne funksjonen.
Konklusjoner

Forholdsregler ved valg av dekk og riktig vedlikehold av systemet vil hindre de fleste ABS problemer. Endre bremsevæske som anvist i brukerhåndboken eller har et autorisert servicesenter gjøre det for deg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/57300.html

Previous:
Next:

auto Bremser