Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en 5 Speed ​​Stick Shift

En femtrinns stick shift er en manuell girkasse, noe som betyr at bilen må føreren manuelt skifte gir på riktig tidspunkt, som bestemmes av nivået på motorens omdreining per minutt (RPM ) rate. Dette manuell girkasse har faktisk seks gears - fem som flytter bilen fremover, og ett (revers) som flytter den bakover. Vanligvis manuelle girkasser krever bruk av en driver-operert clutch, som er kontrollert ved hjelp av en fotpedal som ligger til venstre for bremsepedalen. Nye eller uerfarne sjåfører har ofte problemer med å mestre utstyret skiftende prosess, spesielt med hensyn til jevnt engasjerende clutchen via fotpedal. Av denne grunn bør nykommere øver skifte gir når bilen står stille, med motoren slått av. Instruksjoner
Driving en 5 Speed ​​Stick Shift
en

Practice giring før du forsøker å kjøre en bil med en fem-trinns girkasse på veien. Sett på parkeringsbremsen mens bilen motoren er slått av. Bytt fra utstyr til utstyr ved å flytte girspaken på dets forskjellige forhåndsinnstilte girstillingene, mens stepping på kløtsjpedalen.
2

Sett bilen i fri før starte motoren. Nøytral vil typisk være i sentrum av den femtrinns utstyr konsollen. Hold clutchpedalen helt ned når du starter bilen. Etter å ha satt opp sendingen i første gear, gradvis slipper foten press på kløtsjpedalen. Rundt midtpunktet i denne prosessen, vil motoren begynne å engasjere overføring og drive bilen fremover - forsiktig og jevnt hvis du skifte girene skikkelig, men mer som en kapping bronco hvis du "pop" clutchen i stedet ved å slippe din foten press for raskt. Dette vil også drepe motoren.
3

forsiktig plassere foten på clutchen og press mens skiftende i første gear. Alltid begynne å flytte bilen fra første gear. Bruk samme metode for å skifte til alle fire påfølgende forover, ett om gangen, mens du kjører forover og skyter fart. Når du ønsker å flytte bilen i revers, men du må først stoppe bilen. Når du gjør dette, trykk inn clutchen og flytte girspaken i revers posisjon, gradvis la opp på clutchen til bilen begynner å bevege seg bakover.
4 p Som du få fart, vil du legge merke til at motoren RPM økende (ved å sjekke dashbordet motor tachmoter), og du vil høre motorlyden endring til en høyere tonehøyde. Skifte til følgende utstyr når RPM nivå når ca 3000 RPM. Ikke hopp over tannhjul mens få fart. Hvis du la av clutchen for fort, vil bilen krenging fremover (eller bakover hvis du er i revers) og motoren vil stoppe.
5

En ting du kan gjøre med en femtrinns manuell girkasse som eiere av automatgir biler ikke kan gjøre, er å bruke bilens motor som en brems for å roe det ned. Denne teknikken er kjent som nedgiring. Å gire ned, nå bremser første til å bremse, men ikke stoppe, bilen, når du nærmer deg et stoppskilt, lyskryss, eller kanskje en skarp kurve i veien. Deretter trå inn clutchpedalen og sette motoren i den neste laveste gir, for eksempel hvis du kjører i femte gir, gire ned til fjerde gear.As de lavere gir engasjerer, vil lyden av motoren bytte til en høyere tonehøyde , og du vil være klar til å gire ned til det nest laveste giret, noe som ytterligere vil redusere bil. Aldri gire ned i 1. gir, da dette vil belastningen clutch og bremse motoren for brått. Når du kommer rundt ti miles per time, skifte girkasse i fri og bruke fotbremsen for å bringe bilen til en fullstendig stopp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148465.html

Previous:
Next:

driving tips