Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan lese et bilbatteri Gauge

De fleste sjåførene kan lese og forstå det meste av målere på dashbordet i sine biler. Drivstoff og temperatur målere, samt speedometer og kilometerteller , er relativt enkle å forstå. Et unntak for mange kan være voltmeter eller amperemeter , som begge brukes til å vise tilstanden til bilens batteri . Når du forstår nøyaktig hva de måler , kan du også lese bilens batteri målere . Instruksjoner
en

titt på voltmeter på dashbordet i bilen din . Biler operere på en 12 - volts elektrisk system . Et fulladet batteri bør lese om 12,5 volt når nøkkelen er i tenningen og slått delvis , men bilens motor ikke er i gang .
2

Se på voltmeter mens motoren er i gang . Lesninger av 14 til 14,5 volt på måleren når som et godt tegn . Dette er typisk for en riktig fungerende ladesystem . Hvis spenningen lesing faller under 12,5 volt , er ladesystemet ikke fungerer som det skal , og batteriet er å måtte gi strøm, noe som betyr at det vil til slutt gå døde .
3

Finn amperemeter på dashbordet . Den amperemeter måle bør lese litt større enn null når motoren er på, og systemet fungerer som det skal . Dette betyr at batteriet er fulladet og ladingen systemet er å gi den nåværende . En negativ avlesning ( under null ) betyr at batteriet er å gi strøm, og med mindre feilen er rettet , vil batteriet går døde .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148326.html

Previous:
Next:

driving tips