Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Mack Maxidyne Engine History

Mack Trucks begynte å produsere den Maxidyne dieselmotor og Maxitorque overføring i 1966 for å møte kravene til moderne langtransport kjøring og for å gi en mer økonomisk ytelse. Mack slet i 1966 og hadde alvorlige cash-flow problemer, men lastebil maker besluttet å gamble på Maxidyne som et middel til å konkurrere mot Cummins, som var den ledende leverandør av dieselmotorer til store riggen lastebil utbyggere. Bakgrunn

Mack brødre Willie, Jack og Gus grunnlagt Mack Trucks i 1900 starter med en 20-passasjer buss drevet av en 40-hestekrefters motor. Av første verdenskrig, hadde selskapet fått et rykte for å produsere holdbare mekaniske arbeidshester. Etter andre verdenskrig, forlatt Mack bygger lastebiler under 3 tonn og fokusert på middels og tunge kjøretøyer. Mange av de vanligste etterkrigstidens modellene omtalt lange akselavstander, 306-hestekrefter motorer og 10-speed Mack Duplex overføring. Av 1959, dominert cab-over-motor lastebiler på veiene. Mack produserte sine lastebiler i løpet av 1950 og tidlig 1960-tallet med aspirert eller turboladet Cummins eller Mack dieselmotorer stand til å produsere opp til 335 hestekrefter.
Maxidyne

Even av lastebil produksjon standardene i 1960, dieseldrevne med en matchende 10-trinns manuell girkasse var ineffektive. Mack ønsket en motor som ga den beste bruk av maksimal effekt ved alle hastigheter. Mack har også behov for en overføring for å matche motoren for å redusere skiftende. Den Maxidyne Endt-675 løste disse problemene. Mack introduserte Maxidyne i 1966 for 1967 modell lastebiler. Den Maxidyne utviklet 237 hestekrefter med sitt dreiemoment topp på 1200 rpm og en powerband stand til å spy hestekrefter opptil 2100 rpm. Motoren ga en low-end dreiemoment økning på opptil 52 prosent for en ekstra push under tung belastning ved lave hastigheter. Mack oppnådd dette ved å endre dieselmotor drivstoffsystem og justering av turbotrykk. Standarden på 1960-tallet var om en 20-prosent dreiemoment øker, mens det i 2011, på tidspunktet for publisering, lastebil beslutningstakere target 35 prosent som er den optimale dreiemomentstigning.
Sende Maxidyne Strøm

Mens Maxidyne tilbys optimal hestekrefter ved alle hastigheter, trengte motoren en overføring for å overføre kraft til hjulene uten overdreven giring. For Maxidyne-drevne lastebiler, falt Mack sin tøffe 10-trinns girkasse for den femtrinns Maxitorque TRL 107 Series overføring. Det inneholdt en roman lett, kompakt, trippel-mellomaksel design med høyest dreiemoment i lastebil bransjen. Det var bare to tredjedeler av størrelsen på sine konkurrenters sendinger. Overføringen tillot Maxidyne motoren for å drive et tungt fintilpasse lastebil på 50 mph i femte gir på en 6-prosent klasse og nedgiring bare ett gear. Lastebilen kunne toppe toppen av en 6-prosent klasse på ca 25 mph i fjerde gir.
Oppfølging

Mack oppgradert Maxidyne Endt-675 med Endt-676 i 1973. Det generert 285 hestekrefter og en heidundrende 1080 fot-pounds av dreiemoment. Den Maxidyne Seks forble populær blant kommersielle transport dumpere og 8X6 sement blandebatteri med en 75-tonns maksimal kapasitet. Treakslede dumperne fikk 180 hestekrefter Mack Endt-673E seksere, som ikke var relatert til Maxidyne. I 1987 falt Mack Maxidynes med 2100-rpm PowerBand evner for en lavere hastighet versjon av opp til 1750 rpm. Moderne Maxidynes motorer har utgang rangeringer av 200, 335 og 370 hestekrefter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144674.html

Previous:
Next:

Trucks