Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Eksosbrems Vs. Jake Brake

Motor bremser, som inkluderer både eksos bremser (EBS) og Jacobs ("Jake") bremser, har eksistert nesten like lenge som road-going dieselmotorer selv. Ofte forvekslet for hverandre, EBS og Jakes funksjon av beslektede, men funksjonelt motsatte prinsipper: å bremse bilen ved å forårsake at motoren til å produsere "negative" makt. Formål

Dieselmotorer bruker ikke en gnist for å tenne drivstoffet blanding, i stedet, de bare presse luft /drivstoff blandingen til den eksploderer med varme og trykk. Denne "kompresjonstenning" strategi betyr at en diesel kan produsere nesten like mye negativ effekt (motstand å videresende bevegelse) som de kan vanlig strøm ved å utnytte kraften av komprimert luft eller tilsvarende mengde vakuum fanget i sylinderne.


Eksosbrems Funksjon

En eksosbrems er rett og slett en stor sommerfugl ventil i motorens eksos stream. Når den er lukket, eksosbremsen feller en god del av motoren er luft inne i sylindere. Motoren fortsetter å fungere som det normalt ville, men får bare nok drivstoff til tomgang. Den eksploderer drivstoffets gasser har ingen steder å gå når ventilen er lukket, slik at de skyver tilbake mot stempelet og hemme motor rotasjon. En virkelig effektiv motorbrems på høyre motor kan motstå lastebil akselerasjon med om lag 80 prosent av motorens maksimale effekt.
Jake Brake Funksjon

I forhold av funksjon, Jake bremser og eksos bremser er eksakte motsetninger. Mens en eksos brems feller komprimert luft inne i sylindere (hemme oppover stempelet bevegelse), skaper en Jake et vakuum for å hemme nedadgående stempelet bevegelse. En Jake bremsen er i hovedsak en solenoid som forårsaker den til å åpne eksosventilen tidlig (mens stempelet fortsatt er på vei oppover); all luft blir presset ut, og etterlater et kraftig vakuum bak. En Jake brems er integrert i motoren, det består av en stor del av valvetrain, så du kan ikke bare legge en på som du ville en eksos brems. En Jake brems kan produsere negative makt til i overkant av 90 prosent motorens maks effekt.
Ulemper

Selv Jake bremsene er kraftige, de er ikke uten sine problemer. Den første er at design er støyende, hvis du noen gang har hørt en maskinpistol-lignende spetakkelet ekko gjennom en fjelldal så du har opplevd Jake brems underskrift hyle. Janne bremser faktisk har blitt kjent for å utløse skred i noen snødekte fjelloverganger, så de er ofte begrenset i løpet av vinteren. Både Jake bremser og eksos bremser kan forårsake overoppheting, men eksosbremsen (som feller de fleste av eksos er varme inne i turbo og motor) er langt mer tilbøyelige til å forårsake termisk-indusert ødeleggelse enn Jake.

Bruk

Moderne lastebiler bruker ofte en Jake brems og eksos brems i tandem. Selv eksosbremsen hjelper å supplere Jake er det brukt mer å stille lastebilen enn noe annet. Det er derfor moderne dieselmotorer ved hjelp av en motor pause tendens til å vise mer av et høyt purr eller growl enn den typiske Jake brems skrangle.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141095.html

Previous:
Next:

Trucks