Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> SUVer >> Content

Hvordan lese Pontiac Montana Tjenesten Engine Soon Codes

Hvis "Tjenesten Engine Soon" lyset har kommet på i din Pontiac Montana, betyr det at en av sensorene som overvåker utallige funksjoner på din motor, girkasse, eller eksossystemet har spilt inn en parameter utenfor de verdiene som GM anser normal drift. Når dette skjer, vil Powertrain Control Module (PCM) kaste en kode - teknisk sett en diagnostisk feilkode (DTC) - og aktivere Tjenesten Engine Soon lys for å varsle deg å ha kjøretøyet diagnostisert. Du trenger
OBD-II scanner
Diagnostic Trouble kode (DTC) online ressurs
Vis flere instruksjoner
en

Pontiac Montana er utstyrt med en OBD -II bus som blir lest ved å koble til en OBD-II scanner. Verktøyet er tilgjengelig på auto deler butikker eller fra auto deler avdelinger. Rimelige enheter koster mindre enn $ 50 og kan vise kode eller koder som forårsaker Tjenesten Engine Soon lys til å komme på. Dyrere enheter er programmert med forklaringer av koder, men hvis enheten du bruker ikke har denne funksjonen, kan du slå opp kodene på nettet.
2

OBD-II porten er plassert direkte under dash av Montana på førersiden. Det er en hunn-forbindelse, som består av 16 nålehull omsluttet av hard plast. Plugg OBD-II scanner kabel med 16-pinners han tilbehøret inn i OBD-II-port. (Noen OBD-II-skannere er ikke GM-spesifikke og vil kreve bruk av en adapter, vanligvis følger med skanneren.) Skanneren i kontakten og havnen er både "tastet", slik at du ikke kan koble dem bakover.

3

Slå på OBD-II scanner, deretter slå Montana tenningen til "på", men ikke starte bilen.
4

OBD- II scanner vil ha en knapp eller en displayoppfordring som spør om du ønsker å lese diagnostiske feilkoder. Dette eksakte fremgangsmåten varierer fra OBD-II scanner til OBD-II scanner.
5

Etter en kort periode (vanligvis ikke mer enn 10 sekunder), vil OBD-II scanner vise resultatet eller resultater. Den vil inneholde tall eller en kombinasjon av bokstaver og tall, for eksempel "P0440." Hvis det er mer enn én DTC, vil skanneren be deg med "Se neste kode?" Eller en lignende melding. Skriv ned DTC eller DTCs at skannerkablene skjermer.
6

slå opp DTC forklaring ved hjelp av en elektronisk liste over alle GM diagnosekoder. (Se ressurser.) Så, ring din mekaniker og fortelle dem DTC forklaring. De bør være i stand til å fortelle deg om DTC er stor (bør du umiddelbart ta med bilen til service), eller hvis det er mindre (du kan vente til en mer passende tidspunkt å ta med bilen til service).


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/suvs/118895.html

Previous:
Next:

SUVer