Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> sports Cars >> Content

The History of MG Sports Cars

MG er best kjent for sine to-seters åpne sportsbiler, men dette er ikke den eneste modellen bilen MG bygget. Det er en populær bil blant samlere. MG merkevaren er britisk og startet i 1924. De to-seters sportsbil ble gjort i hovedsak på en fabrikk i nærheten av Oxford. Bilen har fart og manøvrerbarhet som sjåfører liker. Plus, var det beskjedent priset slik at den gjennomsnittlige personen hadde råd til det. Morris Garasjer

William Morris åpnet hans selskap, Morris Motors Limited, i England i 1912. Et datterselskap av dette selskapet ble kalt Morris Garasjer. Dette navnet vil etter hvert bli forkortet til MG når Morris Garasjer startet produksjon biler i 1923. Morris Garasjer General Manager Cecil Kimber følte at publikum ville ha en pen bil som kunne være hjemme på landevei og på racerbaner. Det måtte også være lett å vedlikeholde og moderat priset. Den første MG hadde en 4-sylindret, 750-kubikk-centimeter motor og kunne gjøre 82 mph. Året etter vant bilen en gull medalje i Lands End konkurransen.
MG Car Company

suksessen til den første MG sportsbil førte til opprettelsen av et nytt selskap i 1928 kalt MG Car Company med sin fabrikk i Abington. Produksjonskonsepter fulgt et mønster. Nye forbedringer ble først introdusert i en prototype bil. Hvis de lykkes, ble design innlemmet i en racing modell av bilen og så til slutt, veien modell. Dette fungerte bra for selskapet, som fortsatte å vinne racing og hastighet utmerkelser.
1940-tallet

MG produksjonen ble avbrutt under andre verdenskrig som England flyttet over til krig produksjon. Etter krigen gjenopptok produksjon og utvidet. Av 1947, begynte MG sportsbil gjør sin opptreden på amerikanske veier. MG var mindre enn amerikanske biler på den tiden, men ytelsen fortjent til respekt for amerikanske sjåfører.
British Motor Corporation

British Motor Corporation absorbert MG Car Company i 1952. Som en del av BMC, utvidet MG linje og salget økte. MG så sine beste år i 1950 og 1960. 1970 så tøffe økonomiske tider, og MG anlegg i Abington ble stengt i 1980. Nedleggelsen forårsaket et opprør blant forhandlere og drivere.
Moderne versjoner

Austin Rover produseres raskere versjoner av Metro, Maestro og Montego områder som wore MG badge mellom 1982 og 1991. MG RV8, ble en roadster med en V8-motor introdusert i 1992, men det ble ikke allment produsert. Så i 1995 ble MG F roadster innført. Dens design tilbakekalt utseendet på de klassiske MG. Det var en to-seters at kjøperne likte og kjøpte. BMW slutt absorberes modellen under eget varemerke. Nanjing Automobile kjøpte MG merkevaren og eiendeler i 2005, som så ble kjøpt av SAIC i 2007. Siden da har SAIC startet produksjon av nye MG. Noen er større sedan, men MG 3 er en mindre, mer sportslig modell.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/sports-cars/138585.html

Previous:
Next:

sports Cars