Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> sports Cars >> Content

Turbo Vs. Super Charger på en Mini Cooper

Mini har vært en pint-sized britiske bilindustrien ikonet siden 1959 debut, og mikro-størrelse bil forble stort sett uendret i fire tiår. BMW fått retten til merkevaren og produserer moderne Minier, dubbing den moderne bilen MINI (med store bokstaver for å skille den moderne fra klassisk) i 2001. Modern MINI Coopers har dratt nytte av ytelse oppgraderinger, inkludert kompressorer og turboladere. MINI Cooper

"Cooper" refererer til John Cooper, en britisk racerfører som forvandlet den opprinnelige klassiske Mini inn i en sports-orientert maskin. Så populær var denne forestillingen versjonen, "Cooper" etter hvert ble synonymt med "Mini". Alle moderne Minier solgt i Nord-Amerika bjørn MINI Cooper navn.
MINI Cooper S

John Cooper fortsatte fiksing og triksing med Mini som bar hans navn, til slutt slippe en mer aggressivt innstilt versjon i 1963. Dette racinginspirert Mini ble kalt "Cooper S." Dette Cooper S badge brukes fremdeles i dag, og på moderne Minier den er brukt på Coopers som er turboladet eller kompressormatet fra fabrikken.
MINI Cooper S Supercharged
< p> Den første moderne MINI til å dra nytte tvunget induksjon var 2001 MINI Cooper S. Denne første generasjon MINI Cooper S var utstyrt med en kompressormatet versjon av 1,6-liters motor som ble utviklet av Mitsubishi, Chrysler og BMW. Makt for denne motoren er oppgitt til 168 hestekrefter, 0-60 ganger er i midten av syv andre utvalg. En høyere-spec John Cooper Works utgave mottatt en rekke chassis oppgraderinger, samt en strøm bump til 218 hestekrefter.
P Som superchargers er mekanisk drevet, de levere ekstra strøm, og er effektivt "på boost" i det hele tatt turtall. Dette gjør en kompressormatet Mini Cooper S føler at den har en mye større motor under panseret.
MINI Cooper S Turbo

Den andre generasjonen (Mk.II) av MINI Cooper ble introdusert i 2006, og med det kom en helt ny firesylindret motor som BMW utviklet i samarbeid med franske bilprodusenten PSA Peugeot Citroën. Motorstørrelse er fortsatt på 1,6 liter, og er turboladet i Cooper S. Denne siste Cooper S motor er oppgitt til 172 hestekrefter og 177 lb-ft dreiemoment. Ifølge MINI, kan Mk.II MINI Cooper S kjøres fra 0-60 på 6,7 sekunder, og den offisielle kvart mile tiden står på 15,1 sekunder. MINI bygget en John Cooper Works-versjon av denne siste bilen, med kraft bumped opp til 208 hestekrefter og 192 lb-ft dreiemoment
Turboladning vs Supercharging -. Det grunnleggende

Både turbolading og supercharging arbeid ved å øke motorens fyllingsgrad - dvs. de stappe mer luft inn i en motor - men de har unike fordeler og ulemper. Kompressorer, blir mekanisk drevet, er alltid på, hele tiden levere ekstra strøm på alle turtall. Men superchargers er ikke effektivt, og mye av kompressor sin makt gevinster går tapt bare kjører kompressoren.

Turboladere er "drevet" av avgassene og maksimere motorens kraft og effektivitet. Men turboladere fungerer bare når de er "på boost", som betyr at det er nok eksos press for å "kjøre" turboladeren. Når turbo er "off boost," MINI Cooper S vil føle deg svak mens akselererende. Når turbo er på boost igjen, vil strømmen levering plutselig endre og MINI vil føle fort igjen. Mens en sjåfør kan akklimatisere seg til den unike kraften levering av en turboladet motor, vil det ikke føles så intuitivt, lineær og progressiv som en nonturbo eller kompressormatet motor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/sports-cars/138556.html

Previous:
Next:

sports Cars