Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> sedan >> Content

Slik feilsøker en EGR Valve

i eksosgassen resirkulering (EGR) ventilen er hjertet av EGR-systemet. EGR-ventilen tillater små mengder avgasser som skal innføres inn i innsugningsrøret under moderat akselerasjon. EGR ventilen er vanligvis knyttet til inntak manifold. Hvis motoren ping, har varierende tomgangsturtall uten noen endring til gass stilling, mislykkes idles grovt eller en utslipp test på grunn av overflødig lystgass, har EGR ventil et problem. Driften av mellomgulvet av EGR ventilen må kanskje sjekke. Du trenger
Hansker
skrutrekker
Wrench
Stålbørste
EGR pakning
Vis flere instruksjoner
en

Øk hastigheten på motoren og sette inn en behansket finger på undersiden av EGR ventil for å føle bevegelsen av membranen. Membranen skal flytte opp (åpne) som motorens turtall øker og flytte ned (nær) som turtallet synker. En svak vibrasjon av mellomgulvet plate er akseptabelt.
2

Sjekk tilstanden sugeslangen hvis membranen ikke beveger seg. Koble sugeslangen. Kjør motoren på 2000 omdreininger per minutt (rpm). Kontroller for sug i sugeslangen ved å plassere en finger på den åpne ende av sugeslangen. Hvis det ikke er sug, kan det være en blokkering i slangen eller det kan være Loos beslag på den ene enden av slangen.
3

Skyv EGR mellomgulvet opp med en skrutrekker og slipp det. Hvis tomgangsturtallet vil ødelegge, deretter tilbake til normalt, er det EGR ventil bra. Hvis ikke, er ventilen defekt. Koble sugeslangen og fjerne boltene med en skiftenøkkel. Fjern EGR ventil og pakningen fra motoren.
4

Bruk en stålbørste til å rengjøre av eventuelle sot. Koble en manuell vakuumpumpe til membranen og bruke vakuum og slipp den. Hvis ventilen fungerer greit, kan den brukes igjen. Hvis ventilen pinner, må ventilen skiftes ut.
5

Installer renset EGR ventil eller en ny ventil på motoren med en ny pakning. Stram boltene som fester ventilen til motoren. Fest sugeslangen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/sedans/136270.html

Previous:
Next:

sedan